Депутати затвердили Програму підтримки Олевської аптеки № 32

На засіданні сесії міської ради, яке відбулось 4 червня, депутати затвердили акти прийому-передачі майна комунального підприємства «Олевська центральна районна аптека №32» Олевської районної ради із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста району у комунальну власність та на баланс Олевської міської об’єднаної територіальної громади. Дане рішення було прийняте одноголосно без обговорень. На попередньому засіданні сесії міської ради комунальне підприємство прийняли на баланс міської ради.

Другим питанням сесії стало затвердження Програми підтримки комунального підприємства «Олевська центральна районна аптека № 32» на 2019 рік. Депутат Ганна Кручко задала питання щодо доцільності виділення в подальшому коштів на комунальну аптеку, погашення боргів, які з’явилися, коли вона знаходилася на балансі районної ради.

Депутат Зеновій Фіц запевнив, що питання не таке просте, як здається на перший погляд: «Це наше майно, воно раніше було районної ради, яка різниця? Але це аптека, яка має ліцензію на наркотики… У приватні руки наркотики ніхто давати не буде. Поки що… Завжди повинна бути альтернатива. Приватний сектор аптечної мережі у нас в районі більш-менш нормальний, але хтось повинен мати й альтернативу… Тому я прошу, шановні, підтримайте!».

Депутат Павло Демкович додав: «На сьогоднішній день для населення району на забезпечення наркотичними та сильнодіючими препаратами має ліцензію тільки аптека №32. Інші аптеки не мають такої ліцензії. Я вчора питав: хто найближчим часом зможе отримати ліцензію на наркотики? «Первоцвіт» – тільки з вересня-жовтня місяця. Але цей період, 3 чи 4 місяці, залишити онкохворих без препаратів наркотичної дії ми не маємо чисто людського права».

Міський голова Олег Омельчук зауважив: «Шановні депутати, ми маємо давати собі відповідальність у тому, що ми приймали аптеку і приймаємо не для того, щоб знищити, а для того, щоб реанімувати її і вона надавала послуги». Також міський голова закликав підтримати дане питання, адже воно є дуже важливим для жителів нашої громади.

Після обговорень, депутати проголосували за дане питання одноголосно.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту