Рішення щодо розподілу коштів перевиконання прийняте

Як на засіданні бюджетної комісії, так і на засіданні сесії міської ради найбільш обговорюваним пунктом внесення змін до міського бюджету розподіл коштів перевиконання за рахунок збільшення доходної частини за І півріччя 2019 року.

Перевиконання за перше півріччя складає 1 958 000 грн. Натомість, за інформацією начальника фінансового відділу Катерини Горпиніч, до міської ради надійшло пропозицій на суму близько 12 мільйонів гривень.

Депутати вислухали пропозицію членів бюджетної комісії, втім, з нею не погодились. Думки присутніх на сесії депутатів розійшлись, оцінювали навіть можливість голосувати за кожний пункт окремо.

Заступник міського голови Яків Осипчук запропонував відхилити питання преміювання тренерів ДЮСШ боротьби, аргументуючи: або збільшувати заробітну плату всім, або нікому.

З цим не погодився депутат Микола Атанов. Він акцентував увагу на тому, що в ДЮСШ боротьби працюють справжні професіонали, які виховують майстрів спорту. Депутат Віктор Шапорда зазначив, що буде чесно збільшити всім заробітну плату, але такого ресурсу наразі немає, з чим погодився заступник міського голови Яків Осипчук.

Віктор Шапорда додав: «Скажу по школі вільної боротьби. Ми розуміємо, що це найкраща школа в області і одна з найкращих в Україні. І я безпосередньо маю до того дотик. Щоб люди працювали й досягали таких результатів – там має бути й фінансування, те що ми зможемо – то копійки. Бо все інше фінансують меценати і зацікавлені». Крім того депутат повідомив, що коли вихованці нашої школи боротьби займають високі призові місця на всеукраїнських та, навіть, міжнародних рівнях це може допомогти в отриманні додаткових коштів з державного бюджету на фінансування закладу.

Читайте також: Бронзова медаль Європи з вільної боротьби у Ілони Вальчук

Міський голова Олег Омельчук надав слово голові бюджетної комісії Юрію Шевчуку: «По цьому питанню на бюджетній комісії в нас пройшло більше 25 хвилин. І вислухали всіх хто звернувся з проханням, а також членів комісії. Я всіх прошу. Розглядали, спорили так само. І Віктор Іванович правильно висловився – не зможемо всім сьогодні надати ці кошти. Підтримайте, шановні депутати, рішення бюджетної комісії. Воно родилося не так просто».

У висновку, рішення бюджетної комісії було підтримано та надано кошти для збільшення заробітної плати ДЮСШ боротьби у сумі 30 тис. грн., але зі змінами: 50 тисяч гривень було додано ВПС «Копище» Житомирського прикордонного загону на облаштування державного кордону.

«За» дане питання проголосували 22 депутати, 2 «утримались»: Віктор Хлань та Оксана Горпинич.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту