На сесії міської ради депутати розглянули 52 питання

8 серпня відбулось засідання сесії міської ради, де було розглянуто 52 питання, включаючи «Різне».

Депутати одноголосно підтримали рішення про співфінансування будівництва мультифункціонального майданчика для заняття ігровими видами спорту по вул. Пушкіна, 24-б в м. Олевськ.

В рамках даного рішення було передбачено кошти з місцевого бюджету в 2019 році на співфінансування об’єкту у розмірі 50% від загальної кошторисної вартості будівництва.

За словами начальника управління містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Віктора Ніколайчука, в попередньому місяці вийшла Постанова Кабінету Міністрів України про надання субвенції на будівництво мультифункціональних спортивних майданчиків. В рамках цього на Житомирську область надійде близько 6 млн. грн.

Рішення про співфінансування будівництва необхідне за умовами розподілу коштів. Чи отримає Олевщина субвенцію на даний об’єкт – наразі невідомо, втім, необхідні для отримання фінансування документи та рішення готуються.

На сесії також надано згоду на організацію співробітництва територіальних громад між Олевською міською радою та Радовельською сільською радою, а саме: по спільному фінансуванню (утриманню) «Центру надання адміністративних послуг» Олевської міської ради.

Також одноголосно депутати прийняли рішення про зміну назви та затвердження Статуту комунального підприємства «Олевська центральна районна аптека № 32» Олевської районної ради в новій редакції. В рамках цього було змінено засновника комунального підприємства з Олевської районної ради на Олевську міську раду, змінено назву з «Олевська центральна районна аптека № 32» Олевської районної ради на комунальне підприємство «Олевська центральна аптека № 32» Олевської міської ради.

В процесі обговорення питання більшість депутатів дійшли згоди, що для комунального підприємства необхідна наглядова комісія. Депутат Павло Демкович озвучив думку, що такі комісії необхідно створити для всіх комунальних підприємств, які мають зв’язок з медициною. Міський голова Олег Омельчук висловив пропозицію: «Давайте ми затвердимо цей Статут в тій редакції, якій він зараз є. Але ми на наступну сесію внесемо зміни до всіх Статутів».

На сесії депутати одноголосно надали згоду Олевській міській раді прийняти участь в аукціоні з продажу незавершеного будівництва лазні, яка розташована в селі Стовпинка.

Були розглянуті й інші питання: затвердження Плану зонування м. Олевськ, надання одноразової матеріальної допомоги, затвердження звіту про виконання міського бюджету за І півріччя та інші.

Також читайте: Внесення змін до міського бюджету: спрямування субвенцій та Рішення щодо розподілу коштів перевиконання прийняте.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту