В селі Лопатичі відбулись громадські слухання щодо створення старостинського округу

23 серпня в селі Лопатичі відбулись громадські слухання щодо створення Лопатицького старостинського округу. Раніше в.о. старости села Наталія Горпиніч оголосила в селі, що відбудуться громадські слухання. Також на офіційному сайті Олевської міської ради було оприлюднено відповідне розпорядження міського голови Олега Омельчука.

У сільському клубі зібрались 96 активних місцевих мешканців аби висловити свою думку щодо об’єднання. На громадських слуханнях також були присутні міський голова Олег Омельчук, його заступник Сергій Мельник, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин, в.о. старости села Наталія Горпиніч, депутат відповідного округу Руслан Вербельчук, в.о. старости с. Зольня, с. Ковалівка, с. Сердюки Інна Чорна та інші.

До утворення Олевської міської об’єднаної територіальної громади Лопатицька сільська рада складалася тільки з одного села. Тому стосовно утворення старостинського округу суперечок не виникло. Всі зареєстровані в протоколі жителі проголосували «за» створення Лопатицького старостинського округу Олевської міської об’єднаної територіальної громади Житомирської області з центром в с. Лопатичі, що складається з села Лопатичі. Жодного «проти» чи «утримався».

Варто зазначити, що згідно нового законодавства, на зміну колишнім районам та сільським радам прийшли ОТГ та старостинські округи. Після утворення Олевської ОТГ у всіх колишніх сільських радах працювали виконуючі обов’язки старост (колишні сільські голови). Для того, щоб на майбутніх місцевих виборах жителі сіл мали право обирати свого старосту, потрібно утворити старостинський округ.

Такі громадські слухання проходять в Олевській ОТГ не вперше – 21 серпня в селі Тепениця обговорили створення Тепеницького старостинського округу з центром в с. Тепениця, що складається з сіл: Тепениця, Артинськ, Обище, Соснівка та Хмелівка.

По закінченню заходу міський голова Олег Омельчук відповів на всі питання місцевих мешканців, які їх цікавили.

Протокол громадських слухань частини членів громади села Лопатичі (що об’єдналося в Олевську міську об’єднану територіальну громаду і створило єдині органи місцевого самоврядування) з предмету: обговорення питання щодо створення Лопатицького старостинського округу Олевської міської об’єднаної територіальної громади Житомирської області з центром в с. Лопатичі, що складається з села Лопатичі

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту