Результати конкурсу озеленення та ландшафтного дизайну

Під час урочистого концерту з нагоди Дня місцевого самоврядування на головній сцені Олевського ЦХЕТУМу було оголошено переможців конкурсу проектів озеленення та ландшафтного дизайну.

Міський голова Олег Омельчук вручив грамоти, подяки та грошові премії учасникам.

У конкурсі озеленення та ландшафтного дизайну перше місце посіли Ковальчук Вероніка та Крижова Марія (Олевська гімназія). За перемогу у конкурсі міський голова вручив їм грамоти та грошову премію у сумі 1000 гривень.

Вероніка та Марія розробили проект для озеленення Соборної площі. Для композиції використовуються кущі лаванди (головний елемент композиції), кущі самшиту (або бирючина, лавровишня), декоративна галька (біла або різнокольорова), чорнобривці (клумби збоку), петунії (для центральних клумб), газонна трава. За розрахунками учасниць, вартість реалізації проекту становитиме до 70 тис. грн.

Друге місце посіли учениці Лопатицької школи Ничипорчук Софія та Яроменко Яна. Міський голова Олег Омельчук вручив їм  грамоти та 800 гривень.

Софія та Яна розробили проект «Ландшафтний дизайн шкільної клумби», головним елементом якого є клумба «Біологічний годинник». В залежності від пори року «активні» відповідні квіти та рослини: весною – крокуси, гіацинти, нарциси і тюльпани, літом – маргаритки, герань, агератум  і братки, осінь – цинерарія срібний пил, чорнобривці, айстри і хризантеми, зимою – самшит, морозник, пуасентія. Доповнять композицію юкка та низькоросла газонна трава. За підрахунками учасниць, загальний кошторис проекту складе трохи більше 3 тисяч гривень.

Третє місце посіла учениця 5 класу Олевської гімназії Мосейчук Ярослава. Вона  розробила проект під назвою «Клумба з кольорового щебеню». Місце реалізації ідеї – центральна частина міста, на площі Соборна біля знаку «Олевську 1000 років». Згідно проекту, з матеріалів використовуватиметься кольоровий щебінь та туї «смарагд». За ІІІ місце Ярослава отримала грамоту та премію у розмірі 500 гривень.

Ще 5 учасників конкурсу отримали подяки за участь та премію у розмірі 400 гривень. Іщенко Олександра (Олевська ЗОШ №3) розробила проект «Озеленення території міського Будинку культури».

Мамич Анна (Олевська гімназія) розробила проект ландшафтного дизайну спуску до річки Уборть біля скульптури Олень.

Ямчинська Лілія (Олевська гімназія) розробила проект озеленення території перед входом до нового скверу на березі річки Уборть.

Стужук Анна (Олевська ЗОШ №3) розробила проект «Ландшафтний дизайн для міського Будинку культури».

Учениці Олевської гімназії Фещук Ангеліна та Існюк Валерія розробили проект лабіринту із самшиту біля міського Будинку культури.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейбук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту