Як депутати Олевської ОТГ на сесії ходили у 2019 році?

Завершився третій рік роботи депутатів VII скликання Олевської міської ради. Перша сесія в такому складі відбулась 17 січня 2017 року

У 2019 році відбулось 13 засідань сесій міської ради, проте далеко не всі члени депутатського корпусу були на засіданнях під час обговорень і голосувань за важливі для громади питання. За рік не знайшлося жодного засідання, на якому були б присутні усі 35 депутатів Олевської міської ради.

За результатами аналізу протоколів голосування найменше відсутніх обранців було під час позачергової сорок восьмої сесії. Тоді на засідання не з’явилось 8 депутатів.

Найбільшу кількість відсутніх зафіксовано під час 42, 45 і 47 сесій, на кожне засідання не з’явилось 15 депутатів.

В  2019 році відбулись зміни у складі депутатського корпусу. У зв’язку зі смертю депутата Олевської міської ради Смика Миколи Адамовича було визначено наступного за черговістю кандидата в депутати від Олевської районної в Житомирській області організації політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» Миніча Анатолія Михайловича.

За минулий рік каденції 4 депутатів мають 100 % явку на всі сесії: Ярослав Іванченко («Наш край»), Олег Ковальчук («Народний фронт»), Віталій Шейко («Солідарність»), Станіслав Бідюк («Українська народна партія»). У 2018 також 100 % явка і була у Миколи Атанова («Батьківщина»), а в 2019 він пропустив 4 засідання сесій.

Варто зазначити, що жодної сесії за три роки каденції не пропустив тільки один депутат – Олег Ковальчук.

Всього одне пропущене засідання за 2019 рік у Віктора Шапорди («Радикальна партія Олега Ляшка), Руслана Вербельчука («Батьківщина»), Ганни  Кручко («Опозиційний блок»), Валентини Торгонської («Батьківщина») та Анатолій Миніч («Народний контроль»), який у статусі депутата був тільки 4 сесії. Два засідання пропустив Павло Демкович («Наш край»).

Найбільше пропусків засідань сесій у трьох депутатів: Валерія Повара («Содіарність») 11 пропусків та Зеновія Фіца («Українська народна партія») і Леоніда Хомутовського («Радикальна партія Олега Ляшка)» 9 пропусків засідань сесій із 13.

Понад 50 % пропусків засідань сесій також у п’ятьох депутатів: Петра Бубенка («Солідарність»), Валерія Гарбовського («Наш край»), Сергія Гончара («Радикальна партія Олега Ляшка»), Богдана Лозяна («Народний контроль») та Миколи Снігура («Українська народна партія»).

Варто зазначити, що у Законі України «Про статус депутатів місцевих рад», у статті 37 йдеться про те, що депутата можна відкликати, якщо він пропустив понад половину пленарних засідань ради або засідань постійної комісії, членом якої він є, невиконання ним без поважних причин рішень і доручень ради та її органів відповідна рада може звернутися до виборців з пропозицією про відкликання такого депутата у встановленому законом порядку.

По політичним партіям найкращий показник відвідань у партії  «Народний фронт» – всього 12% пропусків. Як і  в минулому році, «Батьківщина» на другому місці – 22% пропусків. Не погані показники також у «Нашого краю» – 28 % В середині рейтингу відвідувань сесій міської ради «Опозиційний блок» – 33%. пропусків та  «Народний контроль» – 38%. Найнижчі показники відвідувань сесій у депутатів «Радикальної партії Олега Ляшка» – 40 %, «Української народної партії» – 41% та у «Солідарності» – 42 % пропусків. 

Читайте також: Як ходили депутати на сесії у 2018 році.                                                                                                                   

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту