На засіданні координаційної ради обговорили питання медицини та доріг

8 січня відбулось засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування за участі голови Олевської ОТГ Олега Омельчука, голови Білокоровицької ОТГ Сергія Коцура, заступника голови районної ради Олександра Ковальчука та секретаря Радовельської сільської ради Валентини Жуковець.

Головними питаннями засідання стали реформа медицини та ремонт доріг. Детально про функціонування лікарні, що обслуговує жителів всього району розповів головний лікар Олевської центральної лікарні Олег Казюк. Окрім іншого, він зазначив про необхідність дофінансовування з місцевих бюджетів окремих статей видатків.

На засіданні піднімалось питання необхідності виділення коштів з бюджетів Олевської міської ради, Білокоровицької сільської ради та районної ради (Радовельська сільська рада) частково на заробітну плату за І квартал, енергоносії та для закупівлі інсуліну.  

Також головний лікар повідомив, що з 1 квітня поточного року повністю зміниться процес фінансування лікарні. Кошти від Національної служби здоров’я України надходитимуть до лікарні за проліковані хвороби. Разом з тим, щоб надавати послугу та отримувати за це кошти на утримування лікарні, має бути відповідне матеріально-технічне забезпечення. Він наголосив, що на це потрібно зробити особливий акцент, адже в ЦЛ лікуються жителі всього району.

Голова Олевської ОТГ Олег Омельчук зазначив: «Потрібно всіма силами утримувати лікарню. Наша сьогодні задача, як голів, як депутатів, як всіх людей, які приймають у даному процесі рішення – підтримати лікарню, максимально забезпечити її в межах своїх можливостей».

Також на засіданні розглядали питання про формування пропозиції до обласного плану шляхо-ремонтних робіт, виготовлення ПКД та будівельних робіт на 2020 рік. З даного питання виступила начальник управління економічного розвитку, інфраструктури, містобудування та з питань цивільного захисту райдержадміністрації Леся Рудницька.

В пропозиції від Олевського району планують зазначити дороги: Олевськ-Покровське, де вже виготовлено проектно-кошторисну документацію, Лопатичі-Кам’янка, Чижівка-Городниця-Калинівка-Олевськ (від Зольні до Калинівки), Олевськ- ст. Сновидовичі (від вул. Пушкіна), Білокоровичі-ст. Білокоровичі, під’їзд до смт Нові Білокоровичі, міст в Олевську через річку Уборть, Контрольно-пропускний пункт «Майдан-Копищенський» – Олевськ – Ємільчине, Радовель-Болярка-М07.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту