В. о. старости села Стовпинка Микола Кравченко прозвітував за 2019 рік

14 лютого в. о. старости сіл Стовпинка та Держанівка Микола Кравченко звітував про пророблену роботу за 2019 рік.

У сільському клубі зібралась повна зала місцевих жителів. На захід також завітали міський голова Олег Омельчук, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин, секретар міської ради Віталій Шейко та депутат округу Володимир Ковлаьчук.

До складу громади входять два населених пункти Стовпинка та Держанівкою. Кількість населення у двох селах становить 662 жителя. Протягом минулого року народилося 6 дітей, померло 14 чоловік. Зареєстровано 2 шлюби. У 2019 році до бюджету міської ради надійшло податків і зборів у сумі 298 100 грн.

На території громади функціонують: Стовпинська ЗОШ І-ІІ ст., дошкільний заклад, сільський клуб, бібліотека, фельдшерський пункт, поштове відділення, дільниця ветеринарної медицини та 4 торгівельні заклади.

За звітний період в. о. старостою та діловодом було видано 1972 довідки різного характеру, здійснено 56 нотаріальних дій, у тому числі видано 28 довіреностей та складено і засвідчено 8 заповітів.

Протягом року надійшло 160 письмових звернень. На прийомі у в. о. старости побувало 25 жителів, які зверталися із різних питань. Всі звернення розглядались об’єктивно та жодне не залишилось поза увагою.

За минулий рік було оновлено матеріально-технічну базу школи і дошкільного навчального закладу та проведено поточний ремонт приміщень.

У ФП с. Стовпинка працює 3 працівники. Протягом року прийнято амбулаторно 2360 пацієнта та зроблено 675 відвідувань на дому. За минулий рік фельдшерський пункт було повністю забезпечено медикаментами для невідкладної допомоги та медичним інвентарем. Також було проведено поточний ремонт приміщення.

З 2011 року у селі функціонує добровільна пожежна охорона. У 2019 році будівля пожежної охорони перебуває у комунальній власності. Протягом року було здійснено один виїзд на гасіння пожежі.

Основним проблемним питанням для громади залишається ремонт доріг. Як зазначив в. о. старости протягом 2019 року проводилось підсипання щебенем та гравійним відсівом, також проводилось грейдерування доріг.

Розпочато роботи по реконструкції вуличного освітлення в рамках        залучення кредиту Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) для фінансування інвестиційного проекту «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення Олевської об’єднаної територіальної громади». У селі Стовпинка нове сучасне освітлення з’явиться на центральній вулиці Шевченка, протяжністю 3 км.

Велика увага приділяється благоустрою громади, по це свідчить чистота на вулицях, біля устнов та подвір’ях місцевих жителів. Протягом  року проводилися роботи на території кладовища: зрізали аварійні та сухі дерева, прибрано та вивезено сміття, встановлено передню частину огорожі кладовища в с. Держанівка довжиною 65 м. Також проводились толоки по прибиранню сміттєзвалищ, територій біля установ, зупинок громадського транспорту.

На завершення свого виступу Микола Кравченко подякував односельчанам, керівництву міської ради, депутатам, керівникам закладів освіти, культури, медицини, підприємцям та усім, хто підтримує та допомагає розвитку та покращення життя у селах.

Також приємно відзначити, що захід у селі Стовпинка пройшов організовано, конструктивно у приємній обстановці. Після звіту в. о. старости було обговорено ряд проблемних питань. А потім для всіх присутніх відбувся концерт за участі місцевих колективів та артистів із Олевська.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту