Весняну лісокультурну кампанію завершено!

Відтворення лісу – це відповідальна та важка праця. А вдала посадка – це запорука високої приживлюваності, хорошого приросту лісових культур, а отже – високої продуктивності лісових насаджень!

Протягом багатьох років для садіння дерев на допомогу працівникам лісгоспу приходять школярі та громадськість. Втім, цьогоріч весняна лісокультурна кампанія була проведена лише силами лісівників через наявні обмеження проведення масових заходів.

Використовуючи сприятливі погодні умови лісівниками ДП «Олевського лісового господарства», вже посаджено 279 га лісових культур з 260 га запланованих на весну. Також проведено доповнення лісових культур на площі 122 га.

Сосна звичайна – це основна частина насаджень, також присутні і супутні листяні породи — береза і дуб.

Незважаючи на те, що цьогорічна посадка закінчилася, лісівники постійно у праці та клопотах –проводять рубки догляду лісу (освітлення й прочищення). Здоровий ліс – це не тільки лісові насадження, а й професійний догляд за ними, адже це є життєвим кредом лісівників.

Закликаємо населення бути дбайливими та відповідальними у лісі, цінувати і поважати працю лісівників!

На сьогодні в державної лісової охорони гаряча пора —  у розпалі пожежонебезпечний період. Надіємося на взаєморозуміння та допомогу громадян у справі збереження лісових насаджень від пожеж, самовільних рубок та інших лісопорушень.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту