На вимогу депутатів відбулось позачергове засідання сесії міської ради

Сьогодні, 12 червня, відбулась позачергова сесія міської ради. Її було скликано на вимогу депутатів. У відповідному зверненні з підписами було зазначено два питання.

Серед них – про стан виконання рішення про скасування розпорядження міського голови та про виконання доходів міського бюджету за 5 місяців 2020 року.

Також депутат міської ради Сергій Гончар озвучив звернення, з підписами депутатів міської ради, щодо внесення до порядку денного питання щодо дострокового припинення повноважень  секретаря міської ради Віталія Шейка.

«За» внесення відповідного питання до порядку денного проголосували 15 депутатів, «проти» – 2, «утримались» – 4. Тож, питання щодо дострокового припинення повноважень  секретаря міської ради не було включено до порядку денного.

Першим питанням (розглянути даний проєкт рішення першим запропонував депутат Микола Кочин) присутні розглянули про стан виконання рішення сесії ради про скасування розпорядження міського голови про звільнення директора КУ «Олевська дитячо-юнацька спортивна школа» Валерія Шапорди.

Стосовного даного питання доповів начальник юридичного відділу Андрій Кравченко. Він пояснив, що Валерія Шапорду було звільнено у зв’язку із закінченням дії контракту 30 квітня 2020 року. Роз’яснення щодо даної теми читайте за посиланням: http://olevsk-gromada.gov.ua/2020/05/04/rozyasnennya-stosovno-zvilnennya-dyrektora-dyussh/ .

Рішення про стан виконання рішення п’ятдесят третьої сесії Олевської міської ради від 21.05.2020 року № 1065 «Про скасування розпорядження міського голови від 30.04.2020 року № 48-к «Про звільнення Шапорди В.М.» не було прийнято. «За» відповідне питання проголосувало 14 депутатів, «утримались» – 4.

Начальник фінансового відділу Катерина Горпиніч доповідала по питанню «Про виконання доходів міського бюджету Олевської міської об’єднаної територіальної громади за 5 місяців 2020 року». Депутати одноголосно проголосували «за».

Також одноголосно депутати підтримали внесення змін до бюджету та надання матеріальної допомоги двом жителям громади.

Не було підтримано проєкт рішення «Про затвердження Положення про перелік платних послуг, що надаються комунальним некомерційним підприємством «Олевська центральна лікарня» Олевської міської ради, та їх тарифів».

Як повідомила бухгалтер Олевської ЦЛ Ніна Мисько, прийняття переліку платних послуг та їх тарифів необхідне для того, щоб жителі громади могли найбільш поширені аналізи здати без направлення сімейного лікаря. Також вона повідомила, що Олевська лікарня – єдина в області, яка досі не прийняла відповідне Положення.

Разом з тим, всі аналізи, на здачу яких направляє сімейний лікар або лікар зі стаціонарного лікування, залишаються безкоштовними.

Озвучені думки депутатів розбіглись – хтось підтримував таку ініціативу, хтось коментував, що це зона відповідальності виконавчого комітету. Після затяжного обговорення «за» дане рішення проголосували 10 депутатів, «проти» – 1, «утримались» – 7.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту