Міський голова Сергій Лисицький із заступниками зустрілися із директорами дошкільних навчальних закладів

5 лютого в приміщенні ЦХЕТУМу відбулась нарада завідувачів закладів дошкільної освіти Олевської міської ради. На нараду були запрошені: міський голова Сергій Лисицький, його заступники Василь Ковальчук, Юрій Данюк та Сергій Гончар, а також начальник відділу освіти, молоді та спорту Валерій Левченко, начальник відділу бухгалтерського обліку міської ради Віра Дорош та начальник Олевського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Людмила Козловець.

Проводили нараду головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Альона Ковальчук та старший інспектор відділу освіти. молоді та спорту Юлія Луценко.

Сергій Лисицький разом з освітянами під час засідання обговорили найбільш актуальні питання, що стосуються  організації харчування в освітніх закладах та дотримання санітарних норм, матеріально-технічного забезпечення харчоблоків, дотримання правил особистої гігієні серед вихованців та працівників закладів, дотримання правил технологічного процесу приготування страв тощо.

Начальник відділу бухгалтерського обліку Олевської міської ради Віра Дорош розповіла про кошторисні призначення закладів дошкільної освіти на 2021 р..

Особливу увагу присутнім було сконцентровано на виконанні вимог щодо організації безпечного харчування дітей. Василь Ковальчук звернув увагу на умови постачання продовольчої сировини та зазначив, що для ефективного вирішення проблем, які пов’язані з харчуванням дітей потрібно створити дві робочі групи для розроблення примірного двотижневого меню за відповідними нормами  та затвердити його Держпродспоживслужбою. Було зазнчено, що  завдяки такому меню забезпечується правильний розподіл продуктів протягом десяти днів та різноманітність і збалансованість страв у дитячому харчуванні, що є не менш важливим.

Також освітяни обговорили про кваліфікації педагогічних працівників ЗДО та атестацію педагогів, впровадження внутрішньої якості освіти та про участь педагогів та вихованців дошкільних закладів у різноманітних конкурсах.

Крім того, Валерію Левченку було доручено після роботи робочих груп провести зібрання з постачальниками продуктів для обговорення основних принципів та вимог до безпечності та якості харчових продуктів.

По завершенню наради,  за результатами виставки перспективного педагогічного досвіду «Сучасна освіта Житомирщини – 2021», дипломами та подяками відзначили педагогічних працівників.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту