Шукаємо кандидатів для роботи патронатними вихователями

Для роботи патронатними вихователями шукаємо сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту. Гарантовані: заробітна плата, кошти на виховання дитини, професійна підтримка.
Якщо Ви маєте позитивний досвід виховання власних, уже повнолітніх дітей, маєте відповідні житлові умови для надання послуг з догляду дітей, маєте час і любите працювати з дітьми, проживаєте та території Олевської територіальної громади, пропонуємо нову роботу – сімейний патронат.
Патронат над дитиною — це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.
Перевага сімейного патронату в тому, що він спрямований на захист дітей, які ще статусу дитини-сироти чи дитини позбавленої батьківського піклування не мають. Тобто тут працюють на випередження, щоб дитина такий статус і не отримала. Ще одна перевага патронату у тому, що він мобільний: протягом доби можна влаштувати дитину в сім’ю.
Сім’я патронатного вихователя – це родина, в якій один із її членів, на професійній основі, виконує обов’язки патронатного вихователя.
Патронатний вихователь – це спеціально підготовлений працівник, який на договірній основі здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у патронатну сім’ю, та несе відповідальність за їх життя та стан здоров’я.
Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка); проживають на спільній житловій площі; мають позитивний досвід виховання дітей; одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю; пройшли курси спеціальної підготовки; відповідають іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві.
Створити сім’ю патронатного вихователя – це не тільки можливість врятувати чиюсь сім’ю, але й можливість вирішення проблеми власного працевлаштування з достойною грошовою винагородою. Патронатний вихователь за свою роботу, яку виконує за договором, отримує грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. Так з 1 січня 2021 року прожитковий мінімум для працездатних осіб становить – 2270 грн. Таким чином сума грошового забезпечення патронатного вихователя в місяць може складати понад 11 тис. грн.
Також ще патронатний вихователь отримує соціальну допомогу на кожну влаштовану в сім’ю дитину у розмірі 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину відповідного віку. Так, з 1 січня 2021 року така соціальна допомога становить для дітей віком від 0 до 6 років 4802 грн. (1921х2,5), а для дітей віком від 6 до 18 років – 5987,5 грн. (2395х2,5).
Соціальна допомога використовується патронатним вихователем у повному обсязі для забезпечення повноцінного харчування, виховання, навчання та розвитку дитини відповідно до її потреб.
Куди необхідно звернутися кандидату у патронатні вихователі?
Кандидат у патронатні вихователі подає до комунальної установи «Центр соціальних служб» Олевської міської ради такі документи:
1) заяву;
2) копію паспорта громадянина України;
3) копію трудової книжки (у разі наявності);
4) висновки про стан здоров’я кандидата у патронатні вихователі та осіб, які проживають разом з ним, складені за формою згідно з додатком 5 до Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 р. № 866;
5) довідку про відсутність судимості, в тому числі членів його сім’ї, які досягли чотирнадцятирічного віку і проживають разом з кандидатом у патронатні вихователі;
6) копію документа, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням;
7) письмову згоду на влаштування дитини в сім’ю кандидата у патронатні вихователі усіх членів його сім’ї, які проживають разом з ним, в тому числі дітей, які досягли такого віку та рівня розвитку, що можуть її висловити.
Кандидат у патронатні вихователі, який пройшов первинний відбір, разом з повнолітнім членом своєї сім’ї, що братиме участь у наданні послуги патронату над дитиною (чоловік або дружина кандидата у патронатні вихователі, повнолітня донька або син, які проживають разом з кандидатом, – за згодою), за клопотанням комунальної установи «Центр соціальних служб» Олевської міської ради проходить обов’язкове навчання в обласному центрі соціальних служб за програмою затвердженою Мінсоцполітики.

Детальнішу інформацію щодо створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя можна отримати звернувшись до працівників комунальної установи «Центр соціальних служб» Олевської міської ради за адресою м. Олевськ вулиця Володимирська,1.
Графік роботи: з понеділка по четвер з 8:00 год. до 17:15 год., перерва з 13:00 год. до 14:00 год., в п’ятницю з 8:00 год. до 16:00 год., перерва з 13:00 год. до 14:00 год.

ЧЕКАЄМО НА ВАС!

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту