Про стан забезпеченості киснем хворих на COVID-19 в Олевській центральній лікарні

7 квітня до Олевська з робочим візитом завітали заступники голови Коростенської РДА Сергій Кириченко та Лариса Хоречко.

Разом із заступниками Олевського міського голови Василем Ковальчуком та Юрієм Данюком представники Коростенської РДА відвідали Олевську центральну лікарню, де поспілкувались з медичними працівниками та перевірили стан забезпеченості киснем хворих на COVID-19.

На сьогоднішній день у Олевській лікарні функціонує 140 ліжок, з них 87 відведено для хворих на коронавірус. Станом на 7 квітня 86 ліжок відведених під COVID-19 було зайнято хворими з Олевської та Ємільчинської ТГ, а це практично 100% заповненість.

Відзначимо, що подання кисню нині можливе до 70 точок лікарні завдяки 12 кисневим концентраторам та одному з двох кисневих генераторів. Ще один з генераторів наразі знаходиться в стані підключення.

Щоденно лікарня закупляє близько 20 кисневих балонів. В середньому на добу йде 20-30 балонів. Станом на 7 квітня 35 людей перебували на кисневій підтримці.

Медикаментозне забезпечення хворих на коронавірус у лікарні відбувається за рахунок державного бюджету. Також КНП «Олевська центральна лікарня» підписала 12 пакетів медичних послуг з НСЗУ.

У найближчих планах Олевської міської ради розглядатиметься питання про встановлення на території лікарні кисневої станції.

За словами представників місцевої влади, встановлення такої станції досить дороговартісне, тому потрібно буде залучати додаткові кошти для співфінансування.

По завершенню візиту гості разом з керівництвом громади та медичними працівниками обговорили проблемні питання закладу та подальші шляхи їх вирішення.

Також відзначимо те, що міський голова Сергій Лисицький спільно з головним лікарем Олевської ЦЛ Олегом Казюком та народними депутатами України тривалий час відстоювали включення Олевської лікарні до скалду опорних медичних закладів і 7 квітня за результатами засідання Комісії з розгляду пропозицій щодо визначення переліку опорних закладів охорони здоров’я та погодження планів розвитку госпітальних округів Міністерства охорони здоров’я було прийнято рішення про включення до переліку опорних медичних закладів КНП “Олевська центральна лікарня” Олевської міської ради. 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту