В міській раді обговорили умови отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання будинку сімейного типу

В міській раді відбулось спільна нарада міської та обласної комісії з визначення об’єктів, на які буде спрямовано субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Перед нарадою, разом з прийомними батьками, які бажають створити будинок сімейного типу, комісія обстежила два будинки. І враховуючи всі умови, стан будинків та території, доступність до навчальних закладів було обрано один будинок.

«Міська рада завжди буде захищати права та інтереси дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, тому ми повинні створити необхідні та комфортні умови для соціальної адаптації та розвитку цих дітей» – зазначив міський голова Сергій Лисицький.

В ході обговорення комісією вирішено підготувати пакет документів для отримання коштів на придбання одного з обстежених будинків.

Нагадаємо, що у січні місяці відбулось відкриття першого будинку сімейного типу придбаного за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Загальна вартість якого склала 1 960 000 грн.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту