На черговій сесії Олевської міської ради розглянули 58 питань

7 жовтня відбулось чергове засідання сесії Олевської міської ради. На порядку денному було розглянуто 58 питань, включаючи «Різне».

Депутатами було прийнято рішення про внесення змін до міського бюджету.

Відповідно до розпорядження КМУ від 01.09.2021 року №1047-р «Про розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» у 2021 році», бюджету Олевської міської ТГ виділено кошти в сумі 4 593 300,00 грн., з них на:

  • капітальний ремонт даху Олевської ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів  – 2 944 800,00 грн.;
  • капітальний ремонт будівлі Жубровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів  – 1 648 500,00 грн.

Відповідно до розпорядження голови Житомирської обласної державної адміністрації бюджету Олевської міської ТГ надано субвенцію з місцевого бюджету на проектні, будівельно- ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету в сумі 1 871 347,00 грн. Дане рішення депутати підтримали – 21 «за».

Традиційно розглядалось питання про надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади. Одноголосно було вирішено надати матеріальну допомогу на загальну суму 70 тис. грн.

Підтримали депутати рішення про створення Служби з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, та інших маломобільних груп населення при  комунальній установі «Центр соціальних служб» Олевської міської ради, а також Положення про службу.

Метою діяльності Служби є надання безкоштовних транспортного засобу спеціального призначення (далі – спецавтотранспорт) для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою милиць, візків та іншим маломобільним групам населення громади.

Послуги Служби соціального перевезення надаються наступним маломобільним групам населення: особам з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, порушення зору, інтелектуальні та психічні порушення, та інших маломобільних груп населення (далі – користувачі), які не можуть самостійно пересуватись, або пересуваються за допомогою палиць, милиць, інвалідних візків та дітям з інвалідністю внаслідок захворювання опорно-рухового апарату.

Розглянули та підтримали присутні рішення про внесення доповнень до «Програми забезпечення громадян Олевської міської об’єднаної територіальної громади життєво необхідними медичними препаратами та виробами медичного призначення» на 2020-2022 роки.

Розглянувши колективне звернення батьків дітей хворих на спірально-м’язову атрофію було вирішено внести доповнення до Програми, а саме доповнити розділ ІІІ «Мета Програми» підпунктом:

  • забезпечення хворих на спінальну м’язову атрофію медичними препаратами та виробами медичного призначення, які необхідні для лікування – Спінраза, Рісдіплам;
  • придбання спеціального лікувального харчування «Nestle Resource Junior» та «Nutricia Nutridrink Protein».

Надали дозвіл депутати на укладання договорів про доступ до об’єктів будівництва для розміщення технічних засобів телекомунікацій з ТОВ “Лайфселл”, терміном на 35 місяців, з платою 3 000 грн. за кожен доступ, в селах: Жубровичі, Зубковичі, Сущани, Тепениця та Кишин.

Погодили депутати рішення про надання дозволу на безоплатну передачу основних засобів з балансу КУ «Центр соціальних служб» Олевської міської ради на баланс Олевської міської ради. Мова йде про нежитлові вбудовані приміщення, загальною площею 82,1 м2,  вул. Володимирська, 1, балансована вартість яких складає 31 674 грн.

Також в ході засідання прийнято низку рішень, що стосувалися комунального майна та комунальної власності, оренди нерухомого майна, розглянуто ряд земельних питань та ін.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту