Олевське управління ГУ ДПСС інформує

В Україні починають діяти нові карантинні правила. Більшість змін стосуються обмежень для невакцинованих громадян у «жовтих» зонах.

На даний час у «червоній» зоні перебуває 19 регіонів, два у «помаранчевій», чотири – у «жовтій». Але найближчим часом МОЗ очікує перехід 7 областей (Дніпропетровська, Івано-Франківська, Луганська, Львівська, Одеська, Рівненська та Херсонська) та Києва з «червоної» до одразу «жовтої» зони.

Які ж зміни почали діяти у «жовтій» зоні?

Відвідування масових заходів, кінотеатрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, закладів громадського харчування дозволено лише за умови пред’явлення документу про щеплення хоча б однією дозою вакцини, наявності довідки про одужання або негативного результату тестування. Працівники закладів повинні пройти повний курс вакцинації.

Контролювати наявність документу про вакцинацію повинні працівники закладу за допомогою застосунку «Дія». Якщо на вході сертифікат не відсканували, власнику загрожує штраф від 34 тис до 170 тис грн.

Термін дії «жовтого» сертифікату (про щеплення однією дозою) зменшений з 120 днів до 30 днів. Тому не гайте часу, а робіть ревакцинацію.

Не потрібен документ про вакцинацію для відвідування у «жовтій» зоні для відділень банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів.

У «червоній» зоні перестав діяти «жовтий» сертифікат. Якщо раніше з ним можна було проїхати у громадському транспорті, то тепер – лише з документом про повний курс вакцинації.

Також важливо, що для будь-якого рівня епіднебезпеки («зелена», «жовта», «помаранчева», «червона» зони) залишаються чинними такі норми:

  • Забороняється робота закладів освіти, якщо на самоізоляції перебуває більше 50% учнів та співробітників
  • Забороняється перебування на вулицях без документів, що підтверджують особу
  • Забороняється самовільно залишати місце самоізоляції чи обсервації
  • Забороняється перевезення у громадському транспорті більше, ніж місць для сидіння + 50% стоячих місць, що передбачена технічної характеристикою транспортного засобу.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту