Нова амбулаторія у селі Хочине – відкрита!

В Олевській територіальній громаді на один сучасний медичний заклад стало більше. У селі Хочине розпочала свою роботу новозбудована амбулаторія загальної практики сімейної медицини з житлом для лікарів. Сьогодні, 8 грудня, відбулося урочисте відкриття медичного закладу, на яке завітали міський голова Сергій Лисицький, його заступник Юрій Данюк та керуючий справами виконавчого комітету Володимир Дворецький. Привітати жителів села із гарною новиною приїхали народний депутат України Арсеній Пушкаренко та голова ОДА Віталій Бунечко.

На амбулаторію в селі чекали цілих 3 роки. Медичний заклад почали будувати ще на початку січня 2019 року та закінчити будівництво вдалося лише у цьому році завдяки програмі Президента «Велике будівництво».

На будівництво амбулаторії було витрачено 9 мільйонів гривень, з яких 10% – співфінансувала міська рада.  Планується, що амбулаторія обслуговуватиме майже 3 тисячі жителів сіл Хочине, Юрове, Перга, Копище, Майдан-Копищенський та Рудня-Хочинська. Хочине – це одне із віддалених сіл громади, відстань до Олевська складає 35 км, тому отримувати медичні послуги у селі тут мріяли давно.

Загальна площа будівлі складає 200 кв.м. Вона поділена на реєстратуру, два кабінети сімейного лікаря, маніпуляційний та оглядовий кабінети, процедурну, стерилізаційну, кімнату для персоналу, залу очікувань, кабінети щеплень і здорової дитини, підсобні та туалетні кімнати. Також у приміщенні є житло для лікаря.

З метою забезпечення своєчасної, якісної, в тому числі невідкладної, первинної медичної допомоги, обслуговування пацієнтів амбулаторія забезпечена новим службовим автомобілем Renault Duster.

Основним завданням новозбудованої амбулаторії є наближення кваліфікованої медичної допомоги первинного рівня до сільського населення, своєчасне надання невідкладної допомоги жителям громади, покращення якості медичних послуг та умов праці медичного персоналу.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту