В Олевській громаді День Героїв вшанували покладанням квітів

Щороку 23 травня в Україні відзначається День Героїв. Запроваджено цей день на честь українських борців за волю та незалежність України – лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, а також Героїв Небесної Сотні та сучасної російсько-української війни.

У нинішній політичній ситуації це свято – не лише данина пам’яті героям минувшини, а й день шани героїв новітніх, які сьогодні віддають свої життя за Соборність та Незалежність нашої держави.

На знак вшанування пам’яті полеглих патріотів України міський голова Сергій Лисицький, його заступник Юрій Данюк та заступниця голови Коростенської РДА Лариса Хоречко поклали квіти до меморіального комплексу загиблим воїнам АТО, до пам’ятного знаку Олевської республіки.

Віддати шану світлій пам’яті загиблих Захисників України, наших Героїв відправились на міське кладовище, де захоронені Богдан Васильчук, Олексій Концевич, Анатолій Талах та Микола Гайченя.

Квітами та хвилиною мовчання старости в селах вшанували Вадима Вдовиченка із Зольні, Валентина Яценка та Олега Заруцького із Бацевого, Дмитра Макарова із Діброви, Олександра Ковальчука та  Ігоря Тимощука із Лопатич, Миколу Хоречка та Сергія Ярошенка із Радовля, Сергія Шепетька із Сущан, Анатолія Мосійчука із Кам’янки, Василя Шеремета із Майдана, Олександра Єпіфановича із Рудні-Бистрої.

Тож, 23 травня всією громадою вклонімося пам’яті істинних героїв – дружинників Святослава Хороброго, звитяжних запорожців, гайдамаків Гонти та Залізняка, юних крутянців, відчайдушних холодноярців, Січових Стрільців, вояків УПА та ще багатьох тих, хто віддав і нині віддає своє життя за Україну.

Слава Україні! Героям Слава!

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту