Мінветеранів готується до запуску електронної послуги з підтримки осіб з інвалідністю внаслідок війни

Міністерство у справах ветеранів України готується до запуску спільного проєкту з Товариством Червоного Хреста України з підтримки ветеранів, які отримали інвалідність І-ІІ групи.

Відповідну постанову із затвердженим Порядком реалізації проєкту було прийнято на засіданні Уряду 16 грудня цього року.

Проєкт передбачає допомогу повнолітнім громадянам України, яким відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” надано статус особи з інвалідністю внаслідок війни І або ІІ групи, та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

«Вже з 2023 року ця категорія ветеранів зможе отримувати грошову допомогу у розмірі 4 000 гривень на місяць протягом чотирьох місяців, – пояснила заступник Міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна Калита. – Наразі проєкт перебуває на стадії технічного доопрацювання. Процес буде повністю автоматизований та без зайвої бюрократії – подати заяву на отримання допомоги можна буде в електронній формі. Про старт подачі заяв, а також детальні роз’яснення їх заповнення буде повідомлено на інформаційних ресурсах Мінветеранів».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту