Міський голова: «У нас є унікальна можливість завершити будівництво гімназії, яке триває 26 років»

На 24 сесії Олевської міської ради були прийняті три рішення, що стосуються ремонту Олевської гімназії.

З міського бюджету були передбачені кошти у сумі 180 тис. грн. на співфінансування проекту по створенню медіатеки в навчальному закладі. Раніше таке ж рішення було прийняте на сесії Житомирської обласної ради. Загальна вартість проекту – 360 тис. грн., тобто Олевська міська рада має співфінансувати 50% від вартості.

Мультимедійна бібліотека (медіатека) – це сучасні, інноваційні простори для роботи, що включають в собі грандіозне скупчення мультимедійний файлів на різній технічній апаратурі, змогу працювати як на комп’ютері, так і зі звичайними книжками, використовувати в роботі інноваційні технології. Інша, «соціальна», можливість медіатек – мультифункціональність. У таких приміщеннях проводять дискусійні клуби, кінопокази, літературні вечори, засідають мовні клуби. Це місця, де збираються люди, аби попрацювати як самостійно, так і в колективі.

Депутати охоче підтримали створення такого сучасного об’єкту в Олевську та зауважили, що не дивлячись на те, що медіатеку створюють в Олевській гімназії, учні всієї громади повинні мати можливість нею користуватись.

В свою чергу, голова Олевської міської ради Олег Омельчук повідомив, що даний проект – «перша ластівка». Надалі такі мультимедійні бібліотеки будуть запроваджуватися в опорних школах по всій громаді. 

Фото з реконструкції гімназії

Питання співфінансування реконструкції головного корпусу Олевської гімназії депутати теж підтримали одноголосно. На розгляд депутатів було винесено проект рішення, згідно якого передбачаються кошти з міського бюджету у розмірі 2 151 000 гривень на співфінансування робіт по об’єкту.

Голова міської ради Олег Омельчук прокоментував: «Ми в минулому році приймали рішення про співфінансування робіт по термосанації Олевської гімназії. По першій черзі там була заміна даху, вікон та ін. В минулому році, у зв’язку з тим, що від ДФРР кошти надійшли дуже пізно, ми призупинили роботи, так як їх використовувати було неефективно. Обласне казначейство повернуло нам 1 476 тис. грн. Але також 700 тис. грн. державних коштів повернулось назад в державу. Обласна державна адміністрація просить нас дофінансувати ці 700 тис. грн.».

Депутати вирішили надати на співфінансування робіт по реконструкції гімназії 1 476 тисяч гривень, що були повернені з минулого року. Також депутат Віктор Хлань висловив своє побажання на рахунок контролю наших місцевих служб або управлінь якості виконання робіт. Голова міської ради його підтримав.

Ще одне рішення про співфінансування гімназії теж було прийнято без дискусій. Голова Олевської міської ради Олег Омельчук прокоментував: «У нас з’явилась унікальна можливість закінчити будівництво гімназії, яке триває вже 26 років. З фонду ДФРР нам дають 50% з необхідних 16 млн. грн. (тобто з держбюджету дають 8 млн. грн.). Тепер нам потрібно прийняти відповідне рішення, щоб комісія включила нас в перелік. Звичайно, при дефіциті бюджету буде дуже складно знайти ці кошти. Але ми спілкувалися з народними депутатами, в нас є розуміння, що ми знайдемо ці кошти, нам, можливо, допоможуть». Депутати підтримали голову міської ради.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту