Міський голова Олег Омельчук вивчає шляхи розвитку ОТГ на конференції в Києві

Голова Олевської ОТГ Олег Омельчук взяв участь у конференції «Напрямки та шляхи розвитку міст України та об’єднаних територіальних громад», яка відбулась сьогодні, 21 березня, у рамках міжнародної будівельної виставки InterBuildExpo – 2018 в Києві. Повідомляє Житомирське РВ АМУ.

У конференції беруть участь близько 130 представників органів місцевого самоврядування з 24 областей України, зокрема, Олевський міський голова Олег Омельчук, Енергодарський міський голова Павло Музика, Миргородський міський голова Сергій Соломаха, Тростянецький міський голова Юрій Бова, Сокирняський міський голова Василь Равлик, Миронівський міський голова Віталій Савенко, Коростишівський міський голова Кохан Іван Михайлович, Помічнянський міський голова Антошик Микола Миколайович, Глинянський міський голова Шульга Ігор Зіновійович, головні архітектори громад та начальники профільних управлінь, а також представники Мінрегіону, Будівельної палати України та народні депутати України.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. Він подякував Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, Мінрегіону, Будівельній палаті України, Спілці архітекторів України та іншим організаторам заходу за співпрацю і можливість провести таку актуальну конференцію. О.Слобожан додав, що ті питання, які будуть розглянуті під час Конференції, є стратегічними для громад та важливі для результативного розвитку українських міст.

Програма Конференції передбачає три тематичні панелі:

  • Проектування соціальних об’єктів у містах та на територіях об’єднаних громад: комплексний підхід, функціональність, економічність

Модератор – Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

Спікери: Лев Парцхаладзе, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства – «Практичні аспекти застосування законодавчих змін на прикладі створення нового освітнього простору, центрів надання адмінпослуг, центрів безпеки, центрів надання первинної медичної допомоги».

Надія Бондарчук, начальник Управління впровадження і моніторингу пріоритетних проектів будівництва Мінрегіону –  Механізми державної підтримки розвитку ОТГ.

  • Важливість та актуальність створення рівнодоступного, безпечного життєвого середовища на території України

Модератор – начальник відділу збереження традиційного середовища та створення безбар’єрного простору Департаменту містобудування, архітектури та планування територій Мінрегіону Святослав Горбенко.

Спікери: Святослав Горбенко – нормативне забезпеченням доступності до життєвого середовища людей з інвалідністю.

Володимир Азін, консультант з питань створення безбар’єрного простору Національної Асамблеї людей з інвалідністю – практичні приклади врегулювання доступності для людей з інвалідністю.

  • Виїзна нарада Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства​ з проблемних питань планування територій в контексті підготовки до другого читання проекту Закону «Про внесення змін до закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (№6403) та обговорення концепції подальшого реформування державного архітектурно-будівельного контролю.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту