Обмін шкільної молоді Тошек-Олевськ

18 дітей з польського міста-побратима Тошек приїхали до Олевська, в рамках обміну шкільної молоді. У вересні минулого року 20 олевчан, учнів місцевих шкіл, перебували у Тошеку, де жили у сім’ях місцевих мешканців. Наразі діти з Польщі приїхали і проживають у сім’ях тих учнів, які були у них в гостях. В Олевську вони перебуватимуть до суботи включно.

Зранку, 15 травня, дітей з Тошека запросили до міської ради, де відбулось знайомство з міським головою Олегом Васильовичем та керівництвом ради. На пам’ять про Олевськ, всі гості отримали сувенірні подарунки.  

Координатором обміну є голова Олевського відділу Спілки поляків України Діна Халімончук, а супроводжує делегацію, окрім двох польських вчителів, вчитель суботньої школи польської мови Олевського відділу Спілки поляків України, вчитель української мови ЗОШ №2 Катерина Пращур. Після мерії вони вирушили до гімназії, де для них підготували ряд заходів.  Зокрема, сьогодні дітям провели пішохідну екскурсію містом, вони побували в костелі, церкві, музеї. Для них провели майстер-клас з водіння ретроавтомобілів в МНВК, а закінчили зустріч у музичній школі на святі української та польської культур.

Завтра діти з Польщі та діти, в родинах яких вони перебувають, їдуть на спільну екскурсію до Києва. У четвер, 17 травня, вони відвідають ЗОШ №2 м.Олевськ, де для них підготували спільний урок української мови, потім їдуть на знайомство з учнями Юрівської школи, а по обіді братимуть участь у військово-патріотичній грі «Сокіл» (Джура). 18 травня школярі поїдуть на екскурсію до Камінного села, а після обіду в ЦХЕТУМі разом із нашими дітьми розучуватимуть танець, який вони покажуть на День міста.  

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту