Міський голова Олег Омельчук відвідав форум «Децентралізація: від об’єднання до розвитку»

16 листопада міський голова Олег Омельчук відвідав обласний форум «Децентралізація: від об’єднання до розвитку» у Житомирі. Організатори – Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування і Житомирська обласна державна адміністрація.

До відкриття форуму долучились Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, голова облради Володимир Ширма, міський голова Сергій Сухомлин та народний депутат України Володимир Арешонков.

Учасники заходу долучились до обговорень соціального, економічного потенціалу та можливостей розвитку, а також обміну кращими практиками місцевих та регіональних проектів у Житомирській та суміжних областях. Окрім цього, форум сприяв публічному діалогу щодо регіонального розвитку та реформи місцевого самоврядування.

Голова Житомирської обласної ради у своєму виступі відзначив Олевську міську об’єднану територіальну громаду: «На прикладі Житомирської області ми можемо проілюструвати деякі характерні аспекти реалізації Закону «Про співробітництво територіальних громад». Якщо станом на 1 січня 2017 року в області був підписаний лише один договір про міжмуніципальне співробітництво, то наразі їх уже укладено 18 договорів, з яких 10 угод – в Олевському районі». Варто зазначити, що це найвищий показник по Україні.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту