В Україні триває адаптивний карантин

На початку літа більшість країн Європи послабила карантин, однак з настанням осені знову повернулися до жорстких обмежень.  Відомо,  що станом на 10 вересня у світі виявлено понад 27,7 млн хворих на COVID-19; 8,7 млн хворих одужали, померли більш як 902 тис. осіб, лідерами по кількості захворівших є США, Індія, Бразилія та Росія.

В Україні на ранок 15 вересня зареєстровано 159702  лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 3264 летальні, 70810 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 2905 нових випадків. До слова, в країні за минулу добу коронавірус зафіксували у 171 дитини. Загалом, вже понад 500 класів у школах перевели на самоізоляцію , близько 40 шкіл повністю перевели на дистанційне навчання.

Тим часом в Україні до 31 жовтня триває адаптивний карантин, що передбачає поділ всіх регіонів на чотири зони: залежно від епідемічної ситуації в регіоні встановлюється “зелений”, “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

З 14 вересня в Житомирській області “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки встановлено в м.Бердичів, м.Коростень та у Бердичівському, Житомирському, Коростенському, Лугинському, Овруцькому, Попільнянському районах області.  “Жовтий” рівень прийнято рішення встановити в м.Житомир, м.Малин та у Коростишівському, Любарському, Пулинському, Романівському, Хорошівському та Чуднівському районах Житомирської області.

  В Олевському  районі встановлений “зелений” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, що передбачає заборону:

-перебування в громадських будівлях і спорудах, громадському транспорті без надітих засобів індивідуального захисту;

– проведення масових заходів не більше 1 людини на 5 м2;

– перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць та з використанням засобів індивідуального захисту.

         Олевське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області  вкотре звертається до органів місцевої влади, до керівників та працівників державних установ, до суб’єктів господарювання та громадян дотримуватись карантинних вимог.

Тільки дотримання вимог дасть можливість у звичному режимі відвідувати дітям садочки, школи, працювати громадському транспорту, надавати послуги з громадського харчування тощо, а головне – зберегти здоров’я собі та своїм близьким.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту