Впровадження 2-го пілотного проєкту «ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ РЕЄСТР» на території Олевської ОТГ

23 вересня 2020 року в Олевській міській раді відбулася нарада з працівниками сільського господарства щодо впровадження 2-го пілотного проєкту «ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ РЕЄСТР» (ДАР) на території Олевської об’єднаної територіальної громади. Зустріч з аграріями була ефективною.

Впровадження проекту ДАР допомагає  агропромисловим виробникам  витрачати менше часу та зусиль на отримання державних послуг і сервісів, подавати документи та заявки на участь в програмах державної підтримки віддалено, а також завжди отримувати актуальну інформацію про програми державної підтримки в АПК.

В своєму «кабінеті» агровиробник бачить інформацію про себе з чотирьох Державних реєстрів: Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Єдиний державний реєстр тварин, Державний земельний кадастр та Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

Вже зараз Держгеокадастр корегує неточності, що непов’язані із проведенням землевпорядних робіт: невірне внесення поворотних точок; хибно визначені кадастрові номери; чинні технічні помилки в обмінному файлі; неузгодженість внутрішніх точок, коли земельна ділянка складається із двох і більше угідь, які створені як окремі полігони; помилки, які можна буде перевірити за допомогою верифікації інформації кадастру з архівною документацією землеустрою.

Доступ до інформації стосовно виробника аграрної продукції, який бере участь в ДАР, має лише безпосередньо такий виробник. Перевірка при надані доступу здійснюється за допомогою електронного підпису, що унеможливлює доступ створених осіб до інформації про виробника.

Зареєструватися у Державному аграрному реєстрі онлайн можна за посиланням  www.ar.gov.ua.

 

 

 

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту