На позачерговому засіданні комісії з питань ТЕБ та НС підприємці вимагали дозволу здійснювати торгівлю промисловою групою товарів на ринку

Під головуванням першого заступника міського голови Василя Ковальчука 17 березня відбулось позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС.
Під час засідання комісія розглянула нагальні питання що стосувались обмежень на час адаптивного карантину у «червоній зоні».

На комісію також прийшли понад 10 фізичних-осіб підприємців, які здійснюють торгівлю промисловою групою товарів на Олевському ринку. Вони вимагали, аби їм дозволили здійснювати свою підприємницьку діяльність. Підприємці були обурені тим, що їм заборонено працювати, адже фактично їхні торгові точки знаходяться на відкритому повітрі, відвідувачів дуже мало і великої небезпеки розповсюдження захворюваності вони не бачать.
Присутнім було повідомлено, що місцева влада в межах своїх повноважень не має права приймати рішення щодо пом’якшення карантинних обмежень. Усі обмеження, які діють на території громади виконуються тільки згідно постанови Кабінету Міністрів України № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Також варто зазначити, що із 3 березня область перебуває у червоній зоні епіднебезпеки. Житомирська область одна із областей, у якої спостерігається найбільш стрімке зростання хворих на COVID-19. За минулу добу (17 березня) у Житомирській області лабораторно підтверджено 1398 випадків захворювання на коронавірус, а це найбільший показник захворюваності за добу по Україні серед областей, тому про якісь послаблення говорити зарано.

Як повідомили представники закладів охорони здоров’я без виключення у Олевській громаді спостерігається значне збільшення захворюваності на коронавірусну інфекцію. Наразі зустрічається тяжкий перебіг хвороби і серед дітей та молодих жителів, тому послаблювати карантинні обмеження за їх словами не можна.
Як зазначив головний лікар КНП «Олевська центральна лікарня» Олег Казюк станом на 17 березня на стаціонарному лікуванні перебуває 58 хворих та з підозрою на COVID-19, 20 з яких отримують кисневу підтримку (станом на 15 березня на стаціонарному лікуванні було 44 хворих – йде зростання на 32%). Заповнені понад 60% ліжкомісць, виділених для хворих на коронавірус, та з кожним днем кількість хворих продовжує зростати. Вього на Олевщині наразі 112 жителів хворіє на коронавірусну інфекцію.
Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олевського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олена Коц повідомила, що не всі суб’єкти господарювання дотримуються карантинних вимог. Так, за останній тиждень було виявлено низку порушень. У зв’язку з цим, 16 суб’єктів господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності. Тому рейдова комісія продовжить свою роботу і надалі буде здійснювати посилений контроль та перевірку по дотриманню всіх протиепідемічних заходів на території громади.
Враховуючи всі зауваження та пропозиції комісія прийняла рішення продовжити всі протиепідемічні заходи, які були запроваджені раніше на території Олевської громади від 1.03.2021 протокол №6 та 12.03.2021 р. проткол №7 без змін, а саме заборонити:
– працювати закладам харчування (окрім роботи на виніс чи на доставку), розважальним закладам, спортивним залам;
– закладам освіти (окрім дитячих садочків і початкових класів у ЗОШ);
– діяльність непродовольчого ринку;
– роботу рейсових автобусів;
– проведення масових заходів і т.д.

Детальніше читайте в протоколі комісії. 

Протокол №9 позачергового засідання комісії з питань ТЕБ та НС.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту