На черговому засіданні сесії Олевської міської ради розглянули 49 питань

16 лютого відбулось засідання чергової XXVІІІ сесії міської ради, яке провів міський голова Сергій Лисицький. Перед початком роботи після Державного Гімну України рідним загиблого Героя Вадима Вдовиченка передали державну нагороду, а також присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації.

Далі перейшли до порядку денного, загалом було розглянуто 49 питань, включаючи «Різне».

Традиційно розглядалось питання про надання матеріальної допомоги жителям громади. Розглянувши подані документи громадян, одноголосно було вирішено надати матеріальну допомогу 20 жителям громади на лікування, на відновлення житла після пожежі та за укладений контракт із ЗСУ на загальну суму 200 000 гривень.

Депутати затвердили Положення про старосту села (сіл, селища) Олевської міської територіальної громади в новій редакції. До обов’язків старости, відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», додається ведення військового обліку та сприяння здійсненню мобілізаційної роботи на території старостинського округу.

Також в новій редакції було затверджено Статут КНП «Олевський Центр первинної медичної допомоги», де до предмету діяльності підприємства додається проведення внутрішньомязових та внутрішньовенних маніпуляцій амбулаторно або за місцем проживання пацієнта.

Одноголосно прийнято рішення про встановлення вартості дітодня для організації харчування учнів пільгових категорій у закладах загальної середньої освіти, які розташовані у населених пунктах, віднесених до IV зони радіоактивного  забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС. Тож, з 1 січня 2023 року вартість дітодня становить 40 гривень.

Також були розглянуті питання про дострокове припинення повноважень депутата Олевської міської ради Світлани Рудой, затвердження Програми «Біологічної безпеки та біологічного захисту населення Олевської міської територіальної громади на 2023 рік», про укладання договорів оренди землі несільськогосподарського призначення та інші.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту