Міський голова взяв участь у громадських обговореннях щодо нового переліку населених пунктів зон радіоактивного забруднення внаслідок аварії на ЧАЕС

Міський голова Сергій Лисицький у Коростені взяв участь у громадських обговореннях проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України». Проєктом постанови пропонується затвердити новий перелік населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, відповідно до експертних висновків про радіологічний стан населених пунктів, підготовлених за результатами проведеної у 2011 році у 2163 населених пунктах Вінницької, Волинської, Івано-Франківської, Житомирської, Київської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей, території яких радіоактивно забруднені внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Водночас — скасування зони позбавить доплат до пенсій, безплатного харчування в школах та багато інших соціальних пільг.

Під час заходу було озвучено основні вимоги до Уряду, основні завдання з вирішення питання, створено також було робочу групу, до якої увійшли всі голови територіальних громад Коростенського району та депутати, юристи та ін.

Міський голова зазначив: « Маю надію, що спільним зусиллями вдасться зупинити прийняття проєкту постанови. Будемо робити все можливе, що залежить від нас. На черговій сесії міської ради це питання також піднімемо та підготуємо відповідне звернення до всіх органів законодавчої та виконавчої влади вищого рівня».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту