Учні Дружбівської гімназії передали 48 тис. грн. для ЗСУ

«Ми хочемо, щоб швидше настала наша перемога і всі наші захисники і захисниці повернулися додому живі», – саме з такою мотивацією діти Олевської громади влаштували збір коштів на потреби Збройних Сил України.

Мельник Олександр, Горбатий Гліб, Мнєнта Зоряна, Торгонський Віталій, Бардак Марія, Бовсуновська Інна, Бабич Анна, Макаруха Анастасія організували імпровізований блокпост обабіч дороги до туристичного кар’єру поблизу смт Дружба. І в спеку, і в дощ діти збирали кошти аби допомогти нашим військовим. Майже всі вони – учні Дружбівської гімназії. Гліб приїхав до селища з Харківської області після місяця  окупації. Олександр приїхав в Дружбу до бабусі на літні канікули, але до евакуації тривалий час проживав у Куп’янську, який потерпає від обстрілів російських загарбників.

48 тисяч гривень діти принесли до Олевської міської  ради та передали міському голові Сергію Лисицькому. Їх супроводжували організаторка цього важливого процесу збору, вихователька дошкільного підрозділу Дружбівської гімназії Тетяна Бовсуновська, директорка гімназії Валентина Содель та медична сестра Людмила Торгонська.

Міський голова Сергій Лисицький поспілкувався з присутніми про весь процес організації допомоги нашим військовим: як особисто їздить купувати авто, як допомагають підприємці ремонтувати автомобілі, наскільки розчулюють особисті історії родичів наших захисників. Розповів трохи і про плани на найближчий термін та як будуть використані зібрані кошти: ремонт та закупівля запчастин для автотранспорту.

Як готують автомобілі до фронту продемонстрували дітям на одній з локацій міста. Там вони побачили авто, які пройшли Бахмут та пошкоджені від бойових дій, а також автомобілі, що готуються до відправки на передові позиції вже найближчим часом.

1 коментар

  • Жалко конечно що я уїхав ну я ще вернусь і буду збирати далі на ЗСУ ждите меня ребята Саша Мельник

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту