Депутати міської ради відпрацювали 18 сесію

16 листопада відбулася 18 сесія 8 скликання Олевської міської ради. На порядку денному було 34 питання, включаючи «Різне». На сесіїі були присутні 24 депутати з 34.

Першим питанням було затвердження Статуту Олевської міської об’єднаної територіальної громади. Попередньо на офіційному сайті громади був розміщений проект Статуту з метою залучення місцевих жителів до обговорення. Проте, впродовж всього періоду не надійшло жодних пропозицій чи звернень. Пізніше, 25 жовтня, в Олевській міській раді відбулося засідання, де були узгоджені ряд змін та доповнень до проекту Статуту. На сесії депутати міської ради одноголосно підтримали затвердження Статуту.

Депутати одноголосно затвердили звіт про оцінку та продаж комунального майна Олевської міської об’єднаної територіальної громади, шляхом викупу.  Звіт виготовлений приватною фірмою «ЮрЕкс» Юридична консультація та майнова експертиза». Майновий комплекс, який включає приміщення суду та знаходиться за адресою: м. Олевськ, вул. Володимирська, 7, оцінили у 3 184 247,00 гривень. Частка Олевської ОТГ – 80,2608 %, частка державної судової адміністрації – 19,7392 %.

Право на викуп майна отримала Державна судова адміністрація, тому сума продажу становить 2 555 703 гривень. В разі продажу приміщення, кошти зарахуються до бюджету розвитку міської ради та, в подальшому, будуть спрямовані на розвиток закладів охорони здоров’я.

Також на сесії був затверджений перелік об’єктів нерухомого майна, що може бути передане в оренду та оголошено відповідний конкурс. В селі Сущани, вул. С. Шепетька, буд.17 планують здати в оренду частина нежитлового приміщення, площею 17,6 м.кв.

Не підтримали депутати рішення про зменшення розміру орендної плати ФОП О.М. Романенко та ФОП Н.К. Ренкас. Підприємці звернулися до міської ради з проханням зменшити на 50% розмір орендної плати строком на три місяці у зв’язку з необхідністю проведення ремонтних робіт орендованого приміщення.

Мова йде про приміщення в селі Жубровичі, загальною площею 20,3 м.кв., що винаймається за 4 700 грн./місяць, а також про приміщення в селі Лопатичі, загальною площею 39,5 м.кв., що винаймається за 740 грн./місяць.

Секретар міської ради Віталій Шейко прокоментував: «Це наші приміщення, ми маємо їх зберігати, щоб вони мали вигляд. Сьогодні не є таким принциповим на три місяці зробити знижку підприємцям. Люди зі своєї сторони хочуть зробити ремонт, давайте зі своєї сторони теж покажемо, що не байдуже ставимось до наших приміщень».

Проте, голосів для прийняття відповідного рішення не вистачило. «Утримались» від голосування: Юрій Шевчук, Володимир Ковальчук, Володимир Тимощук, Володимир Халімончук, Віктор Хлянь, Павло Демкович, Ганна Кручко та Анатолій Повар. Таким чином, «за» проголосувало лише 16 депутатів.

Раніше відбулися конкурси на оренду нежитлових приміщень в Олевській ОТГ. Депутати одноголосно надали дозвіл на передачу в оренду комунального майна ФОП В.М. Кривому частину нежитлового приміщення загальною площею 18,7 м.кв., яке знаходиться за адресою: вул. Гагаріна, буд. 61б, с. Лопатичі, з орендною платою 700 грн., ФОП С.І. Біленькій частину нежитлового приміщення загальною площею 22,9м.кв., яке знаходиться за адресою: вул. Малікова, буд. 48а, с. Хочино, з орендною платою 150 грн., ФОП В.М. Кривому частину нежитлового приміщення загальною площею 18,1м.кв., яке знаходиться за адресою: пл. Перемоги, буд. 4, с. Зольня,  з орендною платою 500 грн. та адвокату С.О. Єгорову частину нежитлового приміщення загальною площею 4,4 м.кв., яке знаходиться за адресою: вул. Кн. Ольги, буд. 1, м. Олевськ, з орендною платою 300 грн.

Не всі депутати підтримали питання затвердження переліку майна та земельних ділянок Олевської міської об’єднаної територіальної громади, який включає більше 200 приміщень. Даний перелік сформований з метою ефективного використання майна комунальної власності. «Утримались» під час голосування депутати: Анатолій Повар, Богдан Лозян, Василь Снігур.

Надали депутати згоду на організацію співробітництва між Олевською міською об’єднаною територіальною громадою та Білокоровицькою сільською об’єднаною територіальною громадою по «Центру надання адміністративних послуг» Олевської міської ради та по комунальній установі «Олевська центральна лікарня» Олевської міської ради. Співробітництво територіальних громад організовано з метою забезпечення соціально-економічного розвитку територій, підвищення якості надання послуг населенню на основі спільних інтересів та цілей та ефективного виконання визначених законом.

Одноголосно продовжили депутати дію договорів оренди нежитлових приміщень ФОП С.С. Єременко на частину нежитлового приміщення – 2 м.кв., яке розміщене на 2-му поверсі поліклінічного відділення Олевської центральної лікарні та ФОП Т.К. Белюк на частину нежитлового приміщення – 74,25 м.кв., яке розміщене на 1-му поверсі двоповерхового будинку за адресою: вул. Шевченка, 14, с. Жубровичі.

Депутати затвердили перелік земельних ділянок комунальної власності, вільних від забудови із земель запасу міської ради, призначених для продажу у власність на земельних аукціонах. До нього входить ділянка за адресою: м. Олевськ, вул. Промислова, 78-а, загальною площею 0,3031 га. На даній ділянці, відповідно до Генплану, планується будівництво багатоквартирного будинку.

Олександр Ніколайчук прокоментував: «На цьому мікрорайоні розміщенні багатоквартирні будинки. Є земельна ділянка вільна, яка у власності міської ради. Ця земельна ділянка має комерційне призначення і ми її можемо реалізувати прозоро з аукціону. Сьогодні ми не даємо дозвіл, ми просто затверджуємо перелік і в подальшому виготовляємо на нього документацію, це займе приблизно півроку».  

«Проти» відповідного рішення проголосували: Анатолій Повар, Богдан Лозян, Микола Смик, «утримались»: Зеновій Фіц та Василь Снігур.

Раніше, вперше за 12 років, Олевська міська рада продала одну земельну ділянку несільськогосподарського призначення, за 822 866,10 грн.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту