Члени Спілки АТО не підтримали «заяви на звільнення» її голови Андрія Іванова

30 березня були проведені загальні збори громадської організації «Спілка воїнів-учасників антитерористичної операції Олевського району». Розпочали зібрання із розгляду фінансових питань. Секретар Спілки Володимир Венгловський доповів, що 99% «бюджету» організації – це членські внески, які у 2017 році складали 8290 грн,  за 3 місяці 2018 року – 1900 грн. За них купують квіти на свята чи пам’ятні дати, медалі, пальне, надають допомогу. Зокрема, голова Спілки Андрій Іванов надавав власні кошти у вигляді спонсорської допомоги.

Про найбільші досягнення Спілки за рік діяльності звітував її голова Андрій Іванов. За його словами, найбільших зрушень вдалося досягти у виділенні земельних ділянок.  Так, за 2017 р. 48-и учасникам АТО Олевського району  міською радою було винайдено та надано земельні ділянки, з них 1 – 0,085 га; 4 по 0,10 га в м. Олевськ; 41 по 0,15 га в с. Соснівка; 1 – 0, 25 га в с. Рудня-Озерянська; 1 – 2 га в с.Тепениця.

З квітня 2017 р. по квітень 2018 р. здійснювалося погодження по всіх інстанціях та надання громадській організації у довгострокове тимчасове користування терміном на 10 років земельної ділянки площею 7,1 га, розташованої на території Кишинського лісництва Олевського лісгоспу АПК. Дана територія буде використана для створення зони відпочинку та проведення культурно-масових заходів. Господарська діяльність на даній ділянці буде проводитись ґрунтуючись виключно на принципах неприбутковості та самоутримання.

За сприянням Спілки та дякуючи директору Білокоровицького ЛГ Шевчуку Ю.І. допомогу у вигляді пиломатеріалів отримала сім’я загиблого Хоречка Миколи з с. Радовель. Завдяки плідній співпраці з міською радою (безпосередньо з головою ОТГ Омельчуком О.В.), керівництвом Олевського та Білокоровицького лісгоспів, а також керівництвом Олевського лісгоспу АПК сім’ї загиблих були повністю забезпечено «топнормою» на зимовий період 2017-2018 року.

За сприяння Спілки, за рахунок особистого внеску Павленко Марини та плідної співпраці з відділом соцзахисту населення Олевської РДА 5 дітей членів Спілки їздили на відпочинок на Закарпаття на період різдвяних канікул з 3 січня по 10 січня 2018 р.

За сумісним наполяганням спілки АТО, ради ветеранів та спілки воїнів- учасників Афганської війни з різних джерел фінансування у 2017 р. було виділено близько 400 000 гривень на ліки для учасників бойових дій та інвалідів війни. Проведено об’їзд практично всіх населених пунктів Олевського району з метою зібрати та закликати всіх учасників АТО до єдності заради вирішення загальних питань.

Також було прийнято рішення про створення відокремленого Білокоровицького осередку (очільник даного осередку Ліпко Сергій).

5.05.2017 р. на умові співфінансування з міською радою, вперше було проведено  всеукраїнській турнір з вільної  боротьби «Поліський килим» присвячений воїнам-учасникам АТО.

Керівництвом Спілки було досягнуто домовленість з рядом підприємців, які погодились надавати додаткову знижку на товари представлені в місцях продажу. Перелік було опубліковано в газеті «Зорі над Убортю».

Пророблена величезна волонтерська робота по зібранню та відправлено допомоги в зону проведення бойових дій. Куратором цього направлення на сьогоднішній день є Павленко Марина.

А також до 9 травня та 14 жовтня здійснювався об’їзд місць поховання загиблих в Донецькій та Луганській областях,  взято участь в організації святкового концерту присвяченого Дню Захисника Вітчизни та Дню Збройних Сил України, за поданням та фінансовою участю Спілки воїнів учасників АТО нагородами та іншими видами відзнак було нагороджено 37 членів Спілки.

Неочікуваним для більшості присутніх стало питання про розгляд заяви того ж голови Спілки Андрія Іванова про зняття з нього обов’язків голови громадської організації за власним бажанням, інакше кажучи заяви на «звільнення».

За його словами, дане рішення прийнято за власним бажанням, мовляв, є робота, особисте життя, не завжди вистачає часу на громадську діяльність.

«Є спроби критики від членів організації, які не хочу виносити на обговорення, що я бездіяльний по відношенню до Спілки. Я краще буду займатися її розвитком, не очолюючи її. Це ніяк не вплине на моє відношення і громадську діяльність як члена Спілки», – додав він.

«Ця посада – це нерви, це здоров’я. Що мене турбує, це те, що ми постійно щось хочемо від голови, і дуже мало людей, які подзвонили і запропонували свою допомогу, участь… Ми збираємось для того, щоб, в першу чергу, допомагати один одному. І коли від тебе всі щось хочуть, я цього не розумію…», – звернувся до членів Спілки Михайло Мрочко.  

Члени Спілки не підтримали його заяви, натомість висловили слова підтримки, що він може розраховувати на побратимів. Сам Андрій зазначив, що не очікував, що заяву не підтримають і подякував за довіру. Отож, до наступного питання про обрання нового керівника ГО переходити не довелося.

Інше важливе питання стосувалося вступу ГО «Спілка воїнів-учасників АТО в Олевському районі» як колективного члена до Ради ветеранів Олевського району. Ідею об’єднати в одну всі спілки воєн різних часів запропонував міський голова Олег Омельчук. Мовляв, буде набагато краще і простіше, коли буде одна на всіх Програма і єдине фінансування.

Розглянули заяву члена Спілки про надання матеріальної допомоги на ремонт будинку. «Я бачив той будинок, чесно кажучи 1000 гривень, яка є в касі там нічого не вирішить. Я пропоную відкласти заяву до кращих часів», – зазначив Андрій Іванов. Про що і було прийнято відповідне рішення.

Найбільше незадоволення в членів Спілки викликало питання пільгового проїзду. Отож, до його вирішення приступлять найближчим часом.

Присутні висловили невдоволення з приводу відвідування деякими членами Спілки зборів та засідань, так і цього разу із 140 членів прийшло близько 50. Було запропоновано, якщо атовець не бере участь в 2 і більше засіданнях, не платить внески, то втрачає право бути її членом.

Володимир Венгловський зробив заяву до учасників бойових дій (не пенсіонерів), щоб ті написали у військкоматі заяву на отримання матеріальної допомоги до 9 травня.

Зборами організації було вирішено порушити перед міським головою клопотання про встановлення меморіальної дошки пам’яті загиблим на Сході України.

На завершення голова Спілки Андрій Іванов висловив слова подяки за плідну співпрацю у розвитку та підтримці функціонування громадської організації міському голові та його заступникам, всьому апарату Олевської міської ради за оперативну допомогу у вирішенні питань та проблем, окрему подяку висловив працівникам відділу надання адміністративних послуг за небайдужість та всебічну підтримку в робочому процесі правління спілки та її членів, директору Білокоровицького ЛГ Шевчуку Ю.І.; директору ДП Олевський лісгосп АПК Колодяжному В.В.; колективу Олевського держлісгоспа.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту