Міська рада розробить нове Положення про надання матеріальної допомоги

30 березня відбулося засідання виконавчого комітету міської ради. Перед початком розгляду питань до членів виконкому звернулись місцеві жителі з проханням переглянути рішення про надання матеріальної допомоги.

Чим далі, тим більше жителів громади звертаються за матеріальною допомогою до міської ради. В січні місяці звернулося 60 громадян, в лютому – 124. Як висновок, кожен отримує меншу суму виплат, адже в міському бюджеті на 2018 рік на виділення одноразової матеріальної допомоги «закладена» обмежена сума.

Раніше на виконавчому комітеті було внесено зміни до рішення виконкому «Про встановлення сум виплат матеріальної допомоги». Було вирішено надавати по 1 000 гривень для лікування онкозахворювання та інших дороговартісних операцій при встановленні діагнозу вперше. При повторному зверненні з тим же діагнозом – не надавати матеріальну допомогу.

На засіданні виступила жителька громади, приватний підприємець, від імені онкохворих жителів. У січні їй та іншим онкохворим, які вже не перший рік поспіль звертаються за матеріальною допомогою, було виділено по 100-200 гривень. Жителька громади озвучила свої вимоги: доплатити допомогу в сумі, не менше, ніж в 2017 році та внести пропозицію про створення Програми по підтримці онкологічно хворих Олевської ОТГ.

Член виконавчого комітету, в.о. старости с. Тепениця Володимир Кайданович прокоментував: «Ви зрозумійте правильно, ми Вам дали б і 10 000 гривень, якби були кошти. Але суть у тому, що потрібно наповнити бюджет, щоб дати більше. Чим ми більше будемо наповнювати – тим ми більше будемо давати».

Міський голова Олег Омельчук додав: «Є передбачений бюджет на 2018 рік, де на одноразову матеріальну допомогу передбачена певна сума. Якби ми сьогодні надали всім, то це було б не по 500 чи по 1000 грн., а знову по 100-200 грн. Бо є на місяць визначена сума коштів. Депутати приймають рішення, і ми вже в межах того кошторисного призначення працюємо».

В ході обговорень, було вирішено винести на сесію нове Положення про надання матеріальної допомоги, де буде чітко прописано за яку хворобу скільки надавати матеріальної допомоги.

Говорячи про жителів громади, звернення яких були винесені на поточний виконавчий комітет, матеріальну допомогу надали 15 із них: 12 осіб отримали по 1000 гривень на лікування, 2 місцевих жителів отримали по 500 грн. на поховання, 1 – 900 грн. на лікування. Інші заяви будуть повторно розглянуті та винесені на наступний виконком після того, як депутати на сесії затвердять нове Положення.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту