Камені розкажуть правду

Про урочище Камінне Село, що знаходиться неподалік села Рудня-Замисловицька, експериментальне художнє об’єднання «Ехо» відзняло короткометражний фільм «Камені розкажуть правду».

«Багато таємниць криється в непрохідних лісах і болотах українського Полісся. Древлянські легенди і сказання навівали на загарбників побожний страх перед цими місцями, в усі віки і огортали їх ореолом таємничості. Наша розповідь піде про загадкову природну аномалію, а по іншим версіям, таємне святилище або можливе місце дії інопланетян. За легендою, тут могутні Древлянські боги боролися за головні пріоритети і цінності для майбутнього людини», – йдеться у сюжеті. «Дістатися без провідника сюди складно, і навіть місцеві тут іноді блукають і відносять це до містичних сил, які приховують дорогу від недостойних – невідомі сили не хочуть відкривати завісу таємничості і відводять з правильного шляху… На думку археологів, зокрема, Андрій Петраускаса, кандидата історичних наук, це залишки древніх гір, більш древніх, ніж Урал».

Загалом, відео про Камінне село оповите легендами, міфами та повір’ями. Воно переносить глядача у таємничу атмосферу минулого та надихає на власну подорож до геологічного заказника місцевого значення.

Над фільмом працювали: автор сценарію Вячеслав Майборода, текст читає Христина Рудницька, режисер Олег Кот, звукорежисер Микола Туровський, оператори Вячеслав Майборода та Олег Кот, монтаж Олег Кот.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту