«Будемо турботливими господарями свого міста!»

03.04.2018 року за ініціативи Олевського районного сектору з питань пробації відбулася акція «Чисте місто». Під час заходу особи, які перебувають на обліку уповноваженого органу з питань пробації прибирали від сміття та упорядковували територію парку імені Гагаріна в м. Олевськ.

Основною метою заходу є формування свідомого, дбайливого ставлення до збереження природних багатств країни, поліпшення санітарного стану  довкілля, екологічного та естетичного виховання, правильного поводження з побутовими відходами та збереження чистоти навколишнього середовища.

Актуальною темою сьогодення є глобальне забруднення довкілля. Сьогодні територія населеного пункту та околиці перетворилися на стихійні сміттєзвалища, через те, що населення до кінця не розуміє, яку шкоду вони завдають власними руками. Природа сама не в змозі утилізувати відходи, тому вони не зникають безслідно, а потрапляють в повітря, воду, ґрунти, осідають на  продуктах харчування, деякі з них розчиняються і через шкіру та легені просочуються в організм людини.

Нашими обов’язками є дотримання екологічної безпеки, підтримання чистоти, захист та піклування про середовище, в якому ми живемо, оскільки, в першу чергу, ми несемо відповідальність за наше майбутнє та гідне життя майбутнього покоління України. Не будьте байдужими та задумайтесь, коли кидаєте обгортку, пакет, пляшку та інше сміття на природі, ким Ви є в такий момент та чим це може повернутися в майбутньому.

Інспектор Олевського РС

з питань пробації

Інна Стожук

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту