«Мой адрес не дом, и не улица…»

Більша частина будинків в Олевській ОТГ не мають жодної ідентифікації. Це зумовлює масу проблем не тільки для гостей громади, а й для місцевих мешканців. Через відсутність табличок з номерами будинків страждають не тільки жителі «анонімних будинків», а й таксисти, медики, поліцейські, пожежні і поштарі, яким доводиться блукати у пошуках потрібної будівлі.
Для комфортного проживання у своєму рідному місті чи селі варто попіклуватися про якісну ідентифікацію. Насамперед пам’ятайте, що окрім естетичної функції, адресна табличка виконує дуже важливу практичну роль – Ваш будинок повинні легко знаходити служби швидкої допомоги та пожежні (щиро бажаємо, щоб Вам це не знадобилося, але іноді від такої дрібниці може залежати людське життя).
Враховуючи цю сторону значення адресної таблички, бажано розташовувати табличку з назвою вулиці і номером вашого будинку на самому видному місці паркану або будинку: якщо це перший або останній будинок вулиці, будинок розташований на перехресті – краще закріпити табличку на крайньому кутку, якщо Ваш будинок в центрі вулиці – розташуйте її на воротах або на тій частині будинку, що легко проглядається від воріт. Не забувайте стежити, щоб вона не була перекрита деревами, побутовими предметами або елементами архітектури.
При замовленні виготовлення табличок, підбираючи колір , враховуйте не тільки колір будинку, даху або забору, пам’ятайте і про її основне призначення покажчика номера будинку та назви вулиці – чим контрастніше між собою колір фону і тексту, тим швидше, легше і з більшої відстані можна прочитати інформацію на ній. Так, наприклад, поєднання синього і білого набагато контрастніше того ж синього і сріблястого, бежевого і коричневого контрастніше золотого і коричневого.
Деякі жителі громади виходять з ситуації економніше – не купують спеціалізовані таблички, а записують номер будинку фарбою. Такий варіант теж має право на існування, хоча і зменшує привабливість забудови.
Шановні жителі громади, просимо у зручний для Вас спосіб зазначити адресу свого будинку.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту