Жінка підпалила суху траву… ледь не згоріли будинки

0A9FAE09-682F-4325-99C3-A1FBF133DAE5.jpeg

В області продовжує горіти суха трава. Лише за останню добу рятувальники загасили 7 пожеж в екосистемах. В результаті надзвичайних подій вогнем знищено 11 га трав’яного покриву. Найбільше загоряння сталося в одному із північних районів Житомирщини.

Зокрема, 10 квітня о 15:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання сухої трави в м. Олевськ. На місце події виїхали вогнеборці 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

З’ясувалося, що суха рослинність горіла на відкритій території. Полум’я швидко рухалося в бік житлового сектору. На момент прибуття рятувальників, відстань до  приватних будівель становила менше 10м. Місцеві мешканці намагалися загасити вогонь підручними засобами, проте усі спроби виявилися марними.

О 16:00 бійцям ДСНС вдалося локалізувати пожежу, а о 17:50 – ліквідувати.  Рятувальники не допустили перекидання загоряння на приватні обійстя. Вогнем пройдено 4 га сухостою.

Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Одна із жінок розповіла, що хотіла спалити траву навколо свого господарства. Проте полум’я швидко охопило велику площу. Вона намагалася загасити пожежу самотужки, однак довелося залучати вогнеборців.

У ДСНС України

у Житомирській області

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту