Депутати обговорили надання матеріальної допомоги

6 квітня депутати міської ради обговорили Положення про порядок надання матеріальної грошової допомоги мешканцям Олевської міської об’єднаної територіальної громади. Про необхідність документу, в якому буде чітко зазначено категорії громадян та суми матеріальної допомоги, на яку вони можуть претендувати, говорили на виконавчому комітеті міської ради 30 березня.

Обговорювали важливе питання міський голова Олег Омельчук, секретар міської ради Віталій Шейко, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин, депутати Віктор Шапорда, Станіслав Бідюк, Ганна Кручко, Валентина Торгонська, Руслан Вербельчук, Микола Атанов, Олег Ковальчук, Валентин Торгонський та Микола Харченко.

Було вирішено розширити перелік документів, необхідних для надання допомоги, а саме: включено довідку про доходи членів сім’ї за останні 6 місяців, що передують місяцю звернення (з місця роботи, навчання, Центру зайнятості – для непрацюючих осіб, з податкової інспекції – для осіб, що займаються підприємницькою діяльністю та ін.).

Детально обговорювали депутати і розміри грошової допомоги. Звучала пропозиція про рівний поділ існуючих коштів серед населених пунктів громади, через ситуацію, коли, до прикладу, з села Покровське надійшло тільки 2 заяви на «матеріалку», а з с. Копище близько 200. Прозвучала ідея розділення сталої суми на депутатів, з метою надання матеріальної допомоги для громадян, які звертаються до обранців. Проте такі ініціативи не знайшли підтримку присутніх.

Депутати погодили розміри матеріальної допомоги:

  • для лікування онкозахворювання при встановлені діагнозу вперше – 1 000 грн.;
  • для лікування онкозахворювання при повторному зверненні (в наступному та послідуючих календарних роках, після отримання матеріальної допомоги при встановлені діагнозу вперше) – 500 грн.;
  • для проведення довготривалого лікування – від 200 до 500 грн. (в залежності від тяжкості захворювання та терміну лікування);
  • допомога внаслідок стихійного лиха чи надзвичайних ситуацій – 1000 грн.;
  • для поховання непрацюючих громадян – 500 грн.;
  • допомога іншим категоріям громадян, що опинились в складних життєвих обставинах, надається відповідно до складності ситуації, рівня забезпеченості сім’ї та становить від 100 до 500 грн.

На складні дороговартісні операції запропонували надавати допомогу на сесії, щоб була змога надати не одну тисячу гривень. Інші заяви, в залежності від тяжкості ситуації, теж можуть бути винесені на розгляд депутатів.

Варто зазначити, що дане Положення ще не набрало чинності. Завтра, 12 квітня, це питання буде винесено на чергову сесію міської ради.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту