Мій рідний край, щаслива я з тобою.

Рідний Поліський мій краю,
І найсвятіше з усіх Ярове,
Село, що славетну історію має
Відроджене з попелу й нині живе…

             11 квітня в рамках «Клубу цікавих зустрічей»  відбувся  творчий вечір місцевої поетеси, жительки села Юрове,  директора школи –  Галини Талах, який  підготували працівники міської бібліотеки.

         Галина Адамівна народилася на берегах тихоплинної  річки Уборть, серед білокорих берізок.  Закінчила  місцеву школу, далі навчання у Ніжинському педагогічному інституті,потім  робота вчителя у рідному селі, а у 1984 році –директор Юрівської  школи. Писати розпочала у ранньому віці, але про це ніхто не знав. І ось пройшли роки, повиростали діти, народилися онуки і про поетичність душі  дізналися друзі , родичі, односельці, завдячуючи отцю Миколі, який вмовив Галину Адамівну надрукувати свої збірки віршів «Збірка ліричних віршів», «Полечу думками в рідну Ярову».   На заході були присутні діти, колеги, друзі Галини Адамівни,  шанувальники поезії ,  члени клубу цікавих зустрічей, користувачі бібліотеки.  Привітали Галину Адамівну з виданням збірок  колеги: Пекарська Ю., Лук’янова Л., колеги Білокоровицької ОТГ, за дорученням колективу Юрівської школи  Бородіна Н., від випускників директор ЦБС   Сібірьова Л., поети: Продащук А., Гайченя М., ЧепікВ., друзі:  Сай Л., Бабич В., отець Микола та найрідніші – це діти, сини та донька.

         Галина Адамівна не тільки  гарно пише вірші, але і вміло керує  колективом школи,  де створено найкращий музей історії села в школі, постійно долучається до життя села, бере активну участь у святкуванні днів села. Все, за що береться Галина Адамівна, вона робить з любов’ю до людей, до життя , до рідної землі.

Людські долі … Кажуть ,що нам їх пишуть на небесах, що дарує нам сам Бог. За все, що має вдячна Богу.  Вона  говорить : «Прошу у Бога, щоб допоміг зробити долю такою, щоб бути разом з родиною, своїми друзями, щоб було якомога  менше печалі і болю. Щоб росяні ранки, спів зозулі, соловейка, оточуючий  світ могла сприймати у всіх його кольорах і барвах…»

Зав. відділом обслуговування Васильчук Л.А.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту