В Олевську ліквідовують газонаповнювальний пункт

В Олевську відбувається ліквідація газонаповнювального пункту ДП «Пропан». Даний підрозділ забезпечував населення Олевського району скрапленим газом у балонах, обслуговував та забезпечував їх заміну в разі несправності. Загалом у районі більше 11 000 домогосподарств користуються скрапленим газом у балонах.

Ймовірно, причиною такого рішення є відсутність рентабельності через часті випадки заправлення газових балонів у нелегальних пунктах, у тому числі на звичайних АЗС. Такими діями громадяни ризикують своїм життям та здоров’ям, адже заправлення балонів газом – небезпечна справа та має відповідати чітким правилам.  

Загалом по Україні відповідних спеціалізованих станцій обмаль. Олевчанам щастило бути в числі тих, хто міг без ризику для свого життя отримувати якісну послугу. На сьогодні забезпечення скрапленим газом населення може очікувати криза. Дана ситуація стурбувала керівництво міської ради та депутатів.

На сесії міськради було прийнято звернення до голови правління публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Житомиргаз» В.І. Ющенка з проханням дати роз’яснення стосовно наступних питань (у статуті ПАТ «Житомиргаз» в пункті 2.2.1.2. передбачено «Придбання, реалізація та постачання споживачам скрапленого газу»):

  • Яке підприємство буде забезпечувати постачання споживачам Олевського району скрапленого газу в балонах?
  • Яке підприємство буде обслуговувати балони та, в разі потреби, здійснювати їх заміну?
  • Хто має контролювати безпеку експлуатації газових балонів споживачами?

Таке ж звернення прийнято на сесії Олевської районної ради. Офіційна відповідь від ПАТ буде оприлюднена на сайті Олевської ОТГ.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту