«Бути чи не бути»: розміщення сміттєвого майданчику для багатоквартирних будинків

Сьогодні, 20 квітня, відбулась зустріч жителів чотирьох багатоквартирних будинків по вул. Володимирська з представниками міської ради: заступником міського голови Олександром Ніколайчуком, начальником відділу містобудування, архітектури та будівництва Володимиром Верещаком та начальником відділу житлово-комунального господарства та цивільного захисту населення Олексієм Торгонським. Для зручності містян, зустріч була запланована на 8 годину ранку.

Головним питанням зустрічі було встановлення сміттєвого майданчика та контейнерів для збору ТПВ. Жителі багатоквартирних будинків виступили проти його розміщення поблизу ЦХЕТУМу.

Читайте також: Жителі багатоквартирного будинку поспілкувались з міським головою про сміттєвий майданчик.

Наразі вивіз побутових відходів здійснюється з використанням причепу. За повідомленням учасників зібрання, велику частину всіх відходів становить сміття жителів приватного сектору, які мають самостійно укладати угоду про вивіз ТПВ, та недобросовісних підприємців, які на легкових та вантажних автомобілях підвозять сміття. Під час даної розмови до причепу під’їхав автомобіль, ймовірно марки Mercedes  Sprinter, водій якого вивантажив 5 пакетів сміття. Даний факт було зафіксовано.

Управління ЖКГ міської ради опрацювало попередньо запропоновану ідею розміщення сміттєвого майданчику поблизу РЕМу. Як виявилось, на відповідному місці лінії електропередач проходять надто низько для того, щоб спецтехніка могла вивантажити контейнер (є вірогідність обриву лінії). Більше того, поблизу знаходиться свердловина Олевського хлібозаводу, яка має свою охоронну зону.

Під час зустрічі жителі багатоквартирних будинків винесли ще дві пропозиції. Одна з них – розміщення майданчику за ТЦ «Уборть», поблизу трансформатору. Проте, як і в ситуації зі свердловиною, в даного об’єкту існує своя охоронна зона. Ще одна ідея – майданчик по вул. Івана Франка, за приміщенням кафе. Такий варіант теж не підійшов – за даним приміщенням надто близько знаходиться приватний будинок.

Знову була озвучена пропозиція щодо погодинного вивозу ТПВ причепом. Проте постає інше питання: жителі новобудови по вул. Івана Франка, які незабаром планують в’їжджати, проти розміщення сміттєвого причепу під своїми вікнами.

Частина присутніх підтримали варіант розміщення контейнерів для сміття біля кожного будинку (таким чином «відпаде» проблема чужих відходів). Варто зазначити, що за таким сценарієм проходить вивіз сміття у великих містах України. Проте цілковитої згоди так і не вдалося досягнути. Варто зазначити, що 

Було вирішено до вівторка, 24 квітня, надати свої пропозиції від кожного багатоквартирного будинку, які приймали участь в обговоренні. В свою чергу, відділ ЖКГ міської ради також опрацює можливі варіанти вирішення проблеми.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту