Олевські рятувальники гасили умовну пожежу в дитсадку

Олевські рятувальники вирішили перевірити порядок взаємодії всіх екстрених служб району, готовність персоналу дошкільного закладу до надзвичайної ситуації.

26 квітня на території Олевського центру розвитку дитини «Сонечко» рятувальники Олевського сектору УДСНС спільно зі аварійно-рятувальними службами провели спільне тренування. Це один із найбільших закладів дошкільної освіти, його відвідує близько 170 дітей.

За легендою, на кухні дошкільного закладу сталася пожежа.  Під час тренувань рятівники практично відпрацьовували заходи з оповіщення про надзвичайну ситуацію, евакуації, розміщення евакуйованих людей та забезпечення громадської безпеки. На місце було викликано пожежників, швидку, газову службу, РЕМ, поліцію (останні, мабуть з поважних причин, на виклик не приїхали). В ході навчання перевірено готовність та порядок взаємодії екстрених служб.

За діями служб спостерігали голова РДА Дмитро Лазаренко та начальник відділу житлово-комунального господарства та цивільного захисту населення міської ради Олексій Торгонський. Вони дали позитивну оцінку всіх учасникам заходу, які були задіяні у вигаданій надзвичайній ситуації.

Після тренувань діти із задоволенням знайомились із рятувальниками, приміряли їх каски та уявляли себе героями-пожежниками.

Фото Роман Світловський

1 коментар

  • I я могла б позитивно оцiнити всiх учасникiв заходу як нашi посадовцi….але ж
    26.04.2018 на вулицi цiлий день дув сильний, холодний вiтер й iнколи сонечко грiло….а нашi дiти в одних кофтинках…без верхнього одягу та шапок стояли й дивились на доблесних працiвникiв рятувальних служб….цiкаво ось що, якщо ж умовою проведення евакуацii дiтей та всiх, хто був у закладi було – хто в чому одягнений…у тому й покинути примiщення….то взути дiтей часу вистачало у змiнне взуття (так, звiсно, щоб не довелось прибирати), а надягти верхнiй одяг, то нi…навiщо….це ж не нашi дiти….та й самi працiвники садочку на себе накинути хто ще одну кофтинку, хто куртку встигли й умова на них не поширилась………ще, з фото видно, що э дiти одягненi ( це або вони гралися до початку заходу на вулицi чи фото зробленi набагато пiзнiше, коли евакуацiя закiнчилась й почалась лекцiя, або ж однi додумались все-ж- таки накинути верхнiй одяг на дiтей….до чого я веду….моя дитина захворiла…нежить, температура, болить шия, закладений нiс…..якраз 3 днi в садочок походила….бо до цього 1,5 мiсяцi хворiли…
    Важливiсть та необхiднiсть проведення цього заходу я не вiдкидаю…( дитина повернулась додому на емоцiях…розповiла як можна гасити пожежу, хто i як ще може, крiм пожежникiв гасити…i.т.д.), але допустимо виводити дитину в таку погоду без верхнього одягу, дiйсно, в надзвичайних ситуацiях.
    Що донести прагну:
    1. На першому мiсцi – життя та здоров’я дитини, а не показове тренування (одягнiть дiтей й вiднiмiть тi 5-7 хв. часу вiд загального часу евакуацii) чи власний iнстинкт самозбереження.
    2. Можливiсть обрати iнший день для заходу (наприклад, в теплу погоду…коли дiти ходять в лiтньому….близько до червня).
    Сподiваюсь пiсля мого коментарю ” Превзятого” вiдношення до дитини не буде.
    Кожна людина маэ право на власну думку.
    Як показуэ життя….на кожну ситуац. можна дивитися з обох сторiн.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту