В міській раді відбулося засідання бюджетної комісії

7 серпня в приміщені міської ради відбулось засідання бюджетної комісії. На ньому були присутні міський голова Олег Омельчук, його заступник Олександр Ніколайчук, секретар ради Віталій Шейко, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин, начальник фінансового відділу Катерина Горпиніч, начальник відділу освіти, молоді та спорту Валерій Левченко, начальник відділу культури Ірина Кльоц, заступник голови бюджетної комісії Ганна Кручко, представники Олевської центральної лікарні, депутати: Олег Ковальчук, Віктор Хлань, Володимир Халімончук.

Було розглянуто понад десять питань, які стосуються бюджету громади та будуть винесені на сесію міської ради 9 серпня. Першим питанням засідання було затвердження звіту виконання міського бюджету за І півріччя 2018 року. Раніше звіт був оприлюднений на офіційному сайті Олевської ОТГ.

Найбільш масштабним стало питання внесення змін до міського бюджету. Було розглянуто отримання субвенцій з обласного бюджету, фінансування мультимедійної бібліотеки, що знаходитиметься в Олевській гімназій та до якої матимуть доступ всі учні громади. Найважливішим для населення громади стало питання загрози закриття пенсійного фонду в Олевську районі. Одна з вимог обласного пенсійного фонду – надати приміщення для установи. Було прийнято рішення віддати другий поверх приміщення комунальної аптеки в Олевську для пенсійного фонду. Міський голова Олег Омельчук зауважив, що необхідно максимально сприяти тому, щоб люди змогли отримувати послугу на місцях. Для цього Олевська та Білокоровицька ОТГ, а також Радовельська сільська рада пропорційно нададуть кошти на ремонт приміщення.

Обговорювали депутати залучення кредиту НЕФКО для фінансування інвестиційного проекту «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення Олевської об’єднаної територіальної громади». Мова йде про отримання 12,5 млн. грн. кредиту на 5 років під 3% річних. Ці кошти будуть спрямовані здебільшого на села громади, для освітлення центральних вулиць населених пунктів. Міський голова Олег Омельчук зауважив, що це, в першу чергу, безпека громадян. Адже темні центральні вулиці з інтенсивним рухом можуть бути причиною дорожньо-транспортних пригод.

Обговорювали члени бюджетної комісії і затвердження Положення про громадський бюджет. Олевську громаду відібрали до числа 6 ОТГ України, які спільно з «U-LEAD з Європою» та Західноукраїнським ресурсним центром впровадять реалізацію проекту «Бюджет участі» та зможуть отримати зйомку промо-ролика про громаду. Бюджет участі (громадський бюджет) – це демократичний процес, який надає можливість кожному жителю громади брати участь у розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення власного міста, села.

Останнім питанням бюджетної комісії було внесення змін у структуру та штатну чисельність виконавчого апарату міської ради. В рамках долучення Олевського Центру надання адміністративних послуг до спеціального виду допомоги «Мобільний ЦНАП» та можливості отримання спеціалізованого автомобіля для надання адміністративних послуг безпосередньо у селах громади, виникла необхідність внести до штату додаткову посаду водія. Це є однією з умов отримання мобільного ЦНАПу. «Також у відділ містобудування, архітектури та будівництва вводиться посада головного спеціаліста. Це зумовлено тим, що, відповідно до Закону, у відділі містобудування має бути містобудівний кадастр», – додав керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин.

Також розглянули питання надання одноразової матеріальної допомоги, внесення доповнень до Програми економічного і соціального розвитку, внесення змін у рішення сесій та інші. Члени виконавчого комітету одноголосно рекомендували всі питання на розгляд сесії.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту