Польща відзначає День незалежності

11 листопада відзначається День незалежності Польщі. Свято збігається із днем завершенням Першої світової війни. Саме в цей день в 1918 році був підписаний важливий документ, який означав фактичне закінчення Першої світової війни. Вважається, що саме в цей день Польща і отримала незалежність.

Нині День незалежності — велике свято, загальнодержавний вихідний день, який супроводжується підняттям прапорів, виступом президента країни. Цьогоріч цей день припадає на п’ятницю, тож більшість жителів країни відпочиватимуть цілих три дні.

Варто відзначити, що Польща першою прийняла велику кількість українців, надала підтримку та допомогу, коли розпочалося повномасштабне вторгнення російської федерації.

В Олевська є польське місто-побратим – Тошек. І цьогоріч виповнилось 8 років нашого партнерства.

«Я вдячний Вам за підтримку, яку Ви надаєте жителям Олевської територіальної громади. Ми шануємо наші доброзичливі відносини, які побудовані на міцних партнерських засадах, взаємній повазі та дієвій співпраці», – прокоментував міський голова Сергій Лисицький, звертаючись до бурмістра Тошека Гжегожа Купчика.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту