Четвертий вантаж гуманітарної допомоги відправлено Олевською міською радою для постраждалих громад Херсонської області

В рамках постійної благодійної ініціативи, започаткованої Олевською міською радою, 8000 кілограмів гуманітарної допомоги надійшло для жителів деокупованої  Нововоронцовської громади Херсонської області. Частина цього вантажу згодом буде направлена до сусідньої Костянтинівської територіальної громади, що ще досі знаходиться в окупації.

Відгукнувшись на звернення постраждалих громад на ім’я міського голови Сергія Лисицького та розуміючи тяжку ситуацію, в якій опинилися жителі цих громад, розпочався збір та формування допомоги.

Серед вантажу – два генератори, буржуйки, пральний порошок, засоби гігієни, продукти харчування та навіть домашня городина. До збору харчів долучилися активні жителі, мешканці міста та сіл нашої громади.

Варто зазначити, що Нововоронцовська громада знаходиться у безпосередній близькості до лінії фронту та має значні руйнування цивільної інфраструктури: пошкоджений житловий фонд, розкриті дахи, вибоїни чи тріщини в стінах. Найбільше руйнувань зазнали школи і садки по всій громаді. Деякі повністю знищенні і не підлягають відновленню. Відомим символом цієї громади є пам’ятник кавуну, який теж «постраждав» під час окупації. 

«На жаль, ця війна забирає у невинних людей все важливе та цінне: хтось залишається без даху над головою, хтось – без засобів на існування, інший втрачає життя рідних та близьких. Розуміючи весь біль і страждання, які перенесли люди в окупації, ми одразу відгукнулися за звернення від постраждалих громад. Саме допомагаючи один одному, підставляючи плече підтримки, нам вдасться отримати Перемогу та відновити нашу Україну», – зазначив міський голова Сергій Лисицький. Також він подякував всім небайдужим жителям громади, що долучилися до збору продуктів харчування. 

Зазначимо, Олевською міською радою організовується постійна підтримка територій, що постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації. Наразі це вже 4 гуманітарний вантаж, зібраний та відправлений Олевською міською радою для допомоги та підтримки постраждалого населення.

Фото попередніх вантажів:

Як вантажили допомогу цього разу:

Фото від Нововоронцовської громади:

На фото: начальник Нововоронцовської ВА Андрій Силецький

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту