В Олевську до відзначення 110-річчя від Дня народження Бориса Добровольського посадили сад яблунь

В цьому році Почесному громадянину м. Олевськ Борису Добровольському виповнилося б 110 років. В свій час Борис Іванович висаджував сад фруктових дерев та кущів ягід від Олевського кладовища до с. Варварівка.

Тому під час засідання відокремленого підрозділу організації ветеранів України Олевської громади заступник голови ради ветеранів Василь Бабич запропонував провести акцію «Відновимо сад Добровольського Бориса», цим самим відновити сад по вулиці Промислова, який раніше висаджував Борис Іванович.

Акцію всі присутні президії ради підтримали одноголосно.

Так, 19 квітня, з допомогою комунального підприємства «Олевськ-Комунальник» прибрали територію саду.

В цей же день в саду висадили 33 дерева яблунь сорту «Голден».

До акції долучились також заступники міського голови Юрій Данюк та Сергій Гончар, голова ради відокремленого підрозділу ветеранів України Олевської ТГ Валентина Корнійчук, почесні громадяни м. Олевськ: Василь Бабич, Микола Кравченко, а також колектив Варварівського ліцею.

Рада ВП ОВУ Олевської громади висловлює вдячність міському голові Сергію Лисицькому, його заступникам, працівникам комунального підприємства за підтримку та участь у підготовці території саду, Миколі Мирончуку – за сприяння у придбанні саджанців, колективу Варварівського ліцею та окремим ветеранам праці, жителям прилеглої вулиці – за участь в акції «Відновимо сад Добровольського Бориса». Фінансову допомогу надали: Кравченко Микола та Коц Віктор.

Довідково.

Добровольський Борис Іванович народився 24 серпня 1913 року в Києві, у сім’ї службовця-залізничника. Після закінчення Малинського лісотехнікуму працював техкерівником Жубровицького мехлісопункту Олевського ліспромгоспу. В червні 1941 року був мобілізований і почав воювати. За мужність та відвагу Борис Іванович нагороджений багатьма орденами та медалями. З 1948 року працює техкерівником, інженером в Олевському ліспромгоспі. В березні 1954 року – головний інженер Олевського ліспромгоспу №7. У 1955 році рішенням Олевської районної ради затверджений начальником райавтодору. А згодом став керівником «Міжколгоспшляхбуду».

Борис Добровольський був умілим керівником і організатором. Він згуртував хороший колектив шляховиків і за досить короткий час було побудовано дороги з твердим покриттям майже до кожного населеного пункту району. Під його керівництвом були збудовані контора підприємства, житловий будинок, гаражі, складські приміщення, лазня.

Також були побудовані: терапевтичний одноповерховий корпус, двоповерховий пологовий будинок, чотири двоквартирні будинки для робітників, насипана дамба через Уборть, щоб піднявся рівень води в районі міста. також зроблено першу огорожу навколо Свято-Миколаївського храму, огороджено кладовище, побудовані склади і дороги на льонозаводі та залізничній рампі.

Благоустрій міста – головна турбота Бориса Івановича. Гордістю його була побудова залізобетонного мосту через річку Уборть. Біля мосту він організував красивий куточок відпочинку: поставили пам’ятник Оленя, встановили лавки, посадили квіти та каштанову алею. Головні вулиці міста озеленили каштанами та липами. Посадили сад від кладовища до с. Варварівка: яблуні, груші, черешні, кущі смородини.

Олевчани з пошаною ставилися до нього, бо бачили у ньому хорошу людину та справжнього патріота. У 1987 році Борису Добровольському було присвоєно звання «Почесний громадянин міста», а потім названа в його честь, одна з вулиць Олевська. Помер Борис Іванович 26 лютого 1990 р., похований в Олевську.

 

Прибирання території

Висаджувння саду

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту