Заступник міського голови з робочим візитом в с. Жубровичі

Заступник міського голови Яків Осипчук з робочим візитом приїхав до села Жубровичі. Були відвідані заклади освіти і культури та перевірено їх роботу.

Жубровицька ЗОШ наразі працює в незвичному для себе режимі – школу відвідують діти з Радовельської ЗОШ, поки в рідній школі проходять ремонтні роботи. Для приїжджих 106 школярів 5-11 класів організовано підвіз та гаряче харчування. В яких умовах навчаються радовельські учні продемонстрував директор Жубровицької школи Сергій Балюрко – для них «виділили» цілий перший поверх. За попередньою інформацію, учні Радовельської ЗОШ навчатимуться в селі Жубровичі до 15 листопада.

Жубровицькі учні теж не скаржаться – у школі працює група продовженого дня з місцями для сну, є внутрішні туалети та нещодавно відбувся косметичний ремонт спортзалу.

Дитячий садочок «Чебурашка» в селі Жубровичі зустрічає веселими та яскравими кольорами. На подвір’ї організовано цікаві дитячі зони, включаючи навчальний світлофор, щоб дітки вчилися правильно переходити дорогу. Оскільки є проблема з питною водою, місцеві підприємці допомогли садочку викопати криницю.

Олевська міська рада для дитячого садочка «Чебурашка» закупила 12 двоярусних ліжечок з натуральної деревини. На це було витрачено 30 000 гривень, закупівля відбувалася через офіційний портал ProZorro.

Варто зазначити, що згідно нового санітарного регламенту для дитячих садочків, ще в 2016 році знято заборону щодо використання для дітей двоярусних ліжок.

Також Яків Осипчук відвідав місцевий клуб, бібліотеку та світлицю – всі ці установи знаходяться в одному приміщені. В клубі молодь готувалася до організації вечірньої дискотеки, а в бібліотеці діти використовували підключення до мережі Інтернет. Цього року завідувач бібліотеки-філіалу № 21 с. Жубровичі Ольга Вакулін отримала грамоту відділу культури Олевської міської ради за сумлінну працю та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

Нещодавно створена світлиця, мала форма звичного для всіх музею, зібрала в собі чи не всі згадки про Жубровичі. Зібрані вирізки з газет про місцевих жителів, вишивки, давні предмети щоденного вжитку та багато іншого.

Яків Осипчук поспілкувався з керівниками всіх відвіданих установ та з в.о. старости села Валерієм Степанчуком задля того, щоб відповідально підійти до процесу управління селом і вчасно реагувати на існуючі проблеми.

Наразі відбуваються робочі поїздки в інші села об’єднаної громади. Вивчаються сильні сторони села та його проблеми, з метою подальшого їх вирішення.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту