Землі за межами населених пунктів хочуть передати ОТГ

Кабінет Міністрів України погодив механізми передачі у власність об’єднаним територіальним громадам землі, в тому числі поза межами населених пунктів. Відповідне рішення ухвалене за сприяння Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана і передбачає оформлення відповідних урядових доручень Державній службі з питань геодезії, картографії та кадастру. Про це повідомляє Урядовий портал.

Згідно розробленого плану дій по передачі земель ОТГ, до кінця 2018 року триватиме інвентаризація сільськогосподарських земель державної власності. За сміливими планами кабміну перші землі передадуть певним громадам вже у березні цього року. До березня 2019 року мають намір передати землі всім об’єднаним територіальним громадам.

В Житомирській області 45 об’єднаних територіальних громад. Орієнтована площа с/г земель, що мають передати в комунальну власність – 49 тис. га. Це один з найбільших показників по всій Україні, окрім Дніпропетровської (65 тис. га) та Полтавської (51 тис. га) областей.

«Ми знайшли механізми передачі ОТГ всіх земель у власність. Це правда, – сказав Глава Уряду. – Мова про те, що Держгеокадастр відведе землю і передасть її ОТГ. І цю роботу потрібно завершити 2018 року».

Прем’єр-міністр також наголосив, що до кінця року кожне обласне управління геокадастру має підписати з кожною ОТГ меморандуми, в яких будуть визначені строки та відповідальні особи за процес передачі. 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту