До Олевської громади завітав народний депутат Сергій Пашинський

31 липня народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський відвідав Олевську міську об’єднану територіальну громаду.

Розпочався візит із зустрічі з жителями міста. Було піднято ряд болючих для громади питань. Голова районної ради Віктор Троц повідомив загрозу закриття Олевського відділення Коростенської ОДПІ, що принесе велику незручність для всіх мешканців Олевщини, адже найближче відділення буде знаходитись у смт. Лугини, до якого немає зручного сполучення.

Заступник голови райради Олександр Ковальчук повідомив про ліквідацію газонаповнювального пункту ДП «Пропан» в Олевську. Даний підрозділ забезпечував населення Олевського району скрапленим газом у балонах, обслуговував та забезпечував їх заміну в разі несправності. Така інформація неабияк стурбувала депутата, адже заправка балонів не на спеціалізованих станціях, в першу чергу, проблема безпеки місцевого населення. Також Олександр Станіславович висловив необхідність передачі впливу вирішення напрямків ремонту та будівництва доріг місцевого значення на органи місцевого самоврядування.

Міський голова Олег Омельчук повідомив народному депутату про проблему підключення багатоквартирного будинку по вул. Івана Франка до газопостачання. Це не дозволяє власникам квартир заселити будинок. На зустрічі була також присутня представник відповідного ОСББ. По завершенню спілкування з олевчанами всі відправилися безпосередньо до новобудови з метою визначення стратегічних напрямків впливу.

 Заступник міського голови Олександр Ніколайчук підняв питання необхідності зміни пункту пропуску через державний кордон Майдан-Копищанський з міждержавного на міжнародний. Це дозволить збільшити надходження до місцевого бюджету та доведе послугу до більш високого рівня.

Депутат Олевської міської ради Олег Ковальчук підняв питання встановлення квот на побічне лісокористування (заготівля дикорослих ягід, грибів та іншого) Запропоновано внести зміни в Лісовий кодекс України та надати право Олевській міській раді самостійно визначати обсяги вищезазначених квот. Це дасть змогу додатково залучити до бюджету мінімум 3-5 мільйонів на рік.

На зустрічі також був присутній депутат Житомирської обласної ради, генеральний директор концерну “Укрторф” Андрій Озерчук. Він піднімав питання щодо розвитку торф’яної галузі на території Житомирської області та збільшення кількості робочих місць в Олевському районі.

На фото: начальник Житомирського прикордонного загону Богдан Коваль, начальник Житомирської митниці Сергій Гринчук та депутат обласної ради Андрій Озерчук

   

Сергій Пашинський пообіцяв розібратися у висловлених проблемах та ситуаціях та, по-можливості, допомогти.

Також було обговорено питання: утилізації ядохімікатів, фінансування містобудівної документації, будівництво доріг до сіл Тепениця та Замисловичі, ремонт покрівлі та системи опалення в Кишинському стаціонарному відділені.

По завершенню зустрічі всі відправилися до будівництва місця пам’яті загиблих воїнів-учасників АТО, яке відбувається за фінансування благодійного фонду Сергія Пашинського. Свою діяльність в межах Олевської громади розпочинає благодійний фонд Сергія Пашинського. Його очолюватиме голова Спілки воїнів-учасників АТО Андрій Іванов.

 

Пізніше делегація відправилась до Олевського РВ національної поліції України в Житомирській області, де було обговорено основні питання збереження безпеки на території Олевської міської об’єднаної територіальної громади. Сергій Пашинський подарував відділенню  принтер. Від міської ради було презентовано подарунок – ноутбук.

В селі Копище народний депутат, міська влада та офіційна делегація зустрілися з прикордонниками та місцевими мешканцями. Основні питання, які цікавили жителів села  Копище: збирання ягід на території сусідньої держави, освітлення вулиць села, будівництво дитячого садочка, реконструкція їдальні у місцевій школі тощо.

Народний депутат України Сергій Пашинський вислухав всі поставленні питання та думки щодо болючих тем місцевих мешканців. В рамках своїх повноважень він пообіцяв проконтролювати виконання окремих завдань.

Крім того народний депутат України, голова міської ради Олег Омельчук та інші присутні на зібрані з місцевими мешканцями поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам ІІ світової війни та відвідали музей, де вповноважена особа провела спеціалізовану екскурсію.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту