Нарада щодо проведення фестивалю «Олевська республіка» у 2021 році

4 лютого заступник міського голови Юрій Данюк провів нараду щодо відзначення 80-ї річниці від дня утворення Тарасом Бульбою-Боровцем «Олевської республіки».

Першочергово було створено організаційний комітет по відзначенню заходу, який вже найближчим часом збереться з власними напрацюваннями по даній темі.

Присутні обговорили план роботи та заходів, які потрібно виконати в процесі підготовки. Одним з найголовніших питань, звісно, є фінансове забезпечення. Від Олевської міської ради за підписом міського голови Сергія Лисицького були відправлені листи Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову, народним депутатам України Арсенію Пушкаренку, Володимиру Арешонкову та Андрію Пузійчуку щодо включення фестивалю «Олевська республіка» до Постанови ВРУ «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеї у 2021 році»; Міністру молоді та спорту Вадиму Гутцайту – щодо сприяння фінансування заходу з державного бюджету. Листи щодо допомоги в організації фестивалю були відправлені й до голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка та голови Житомирської обласної ради Володимира Федоренка.

З нагоди 80-ї річниці утворення «Олевської республіки», планується створення музейної кімнати в Олевському професійному ліцеї, де був штаб Поліської Січі на чолі з Тарасом Бульбою-Боровцем. Меценатом створення такої кімнати погодився стати голова облради Володимир Федоренко. Крім того, допомогу у створені кімнати погодився надати професор кафедри історії України Житомирського державного університету імені Івана Франка, доктор історичних наук, доцент Сергій Стельникович.

Також, за ініціативи міського голови Сергія Лисицького, цьогоріч проведення фестивалю планується на новій локації – набережна зона річки Уборть за Будинком культури. Облаштування цієї паркової зони дозволить не тільки провести Всеукраїнський фестиваль «Олевська республіка» у пішій доступності для всіх олевчан та гостей міста, а й проводити інші культурно-масові заходи. Рішення про зміну локації дозволить всім бажаючим, які раніше не мали змоги відвідати фестиваль, що проходив за територією міста, зручно та без перешкод відвідати такий цікавий культурно-просвітницький захід.

На завершення наради присутні також обговорили встановлення пам’ятника або погруддя Тарасу Бульбі-Боровцю. Заступник міського голови Юрій Данюк прокоментував: «Пам’ятник або погруддя має бути розташоване біля професійного ліцею, де створюватиметься музейна кімната. Таким чином це місце, одна локація, може стати місцем для паломництва, своєрідною меккою».

Проведення фестивалю планується на початку вересня, тож організаційний комітет збереться вже найближчим часом, аби приступити до якісної організації заходу.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту