Про встановлення плати для батьків за перебування дітей у дошкільних навчальних закладах та інші питання сесії міської ради

4 лютого відбулось чергове засідання сесії міської ради, на порядку денному було розглянуто 62 питання та «Різне».

Перед початком засідання у сесійному залі відбулось офіційне нагородження переможців святкової новорічно-різдвяної лотереї, яку організувала газета «Зорі над Убортю». 

22 депутата підтримали рішення про затвердження Регламенту Олевської міської ради VIII скликання, як основного документа, за яким буде працювати міська рада п’ять наступних років. Секретар міської ради Сергій Мельник повідомив, що над Регламентом працювали члени регламентної комісії. Даний документ має 219 статей та 9 розділів. Дотримання даного Регламенту є обов’язковим для всіх депутатів міської ради, Олевського міського голови та іншими посадовими особами місцевого самоврядування.

Після обговорень та дискусій було прийнято рішення внести зміни і доповнення та винести ще раз дане питання на розгляд депутатів на наступну сесію.

Також одним із питань депутати розглядали проєкт рішення про затвердження Положення про відділ житлово-комунального господарства та інфраструктури виконавчого комітету. Володимир Дворецький, який доповідав по даному питанню зазначив, що раніше в міський раді було управління містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, тепер, згідно цього рішення управління змінюється на відділ житлово-комунального господарства та інфраструктури. Також дане питання було погоджено на відповідних комісіях міської ради.За проголосувало 17 депутатів.

Депутати обговорили та підтримали рішення про затвердження вартості харчування одного дітодня  в центрах розвитку дитини та дошкільних навчальних закладах Олевської міської ради.

Враховуючи висновки постійної комісії з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій та постійної комісії із соціально-гуманітарних питань, міська рада вирішила затвердити розмір грошової вартості харчування однієї дитини в день по центрах розвитку дитини та дошкільних навчальних закладах Олевської міської ради відповідно до вікових категорій дітей з 01 лютого 2021 року:

– на дітей віком від 0 до 3-х років у розмірі 32,00 гривні;

– на дітей віком від 3-х років у розмірі 35,00 гривень.

Наступним рішення сесії було затверджено ПОРЯДОК встановлення плати для батьків за перебування дітей у дошкільних навчальних закладах та центрах розвитку дитини Олевської міської ради.

Згідно цього положення плата за харчування дітей у дошкільних установах та центрах розвитку дитини Олевської міської ради  в міській місцевості становить у розмірі 60 відсотків від вартості харчування на день, у сільській місцевості – 50 відсотків від вартості харчування на день.

Від сплати за перебування дітей у дошкільних навчальних закладах  звільняються особи визначені законодавством України та діти учасників бойових дій. Плата за харчування дітей у дошкільних закладах та центрах розвитку дитини сплачується батьками щомісяця, не пізніше 10 числа поточного місяця за який вноситься плата.

Депутати одноголосно підтримали рішення про зміну назви установи «Централізована бібліотечна система» на «Олевська публічна бібліотека» Олевської міської ради, а також затвердження її Статуту у новій редакції.

Варто зазначити, що до складу “ОПБˮ входять  центральна  міська  бібліотека, міська бібліотека для дітей, що розташовані в м. Олевськ та  36 бібліотек-філій, що розташовані на території Олевської громади, які є відокремленими підрозділами Олевської публічної бібліотеки.

Також під час сесії депутатами було прийнято рішення про внесення змін та затвердження у новій редакції Положення відділу культури та туризму.

Враховуючи рішення II сесії Олевської міської ради VIII та відповідно законів України було вирішено перейменувати «відділ культури» на «відділ культури та туризму» Олевської міської ради, затвердити граничну чисельність відділу 4 штатні одиниці, а саме: начальник відділу – 1 штатна одиниця та головний спеціаліст – 3 штатні одиниці. Також депутати затвердити Положення про відділ культури та туризму Олевської міської ради в новій редакції.

Під час засідання сесії депутати розглянули рішення про перейменування вулиць, провулків на території Олевської громади. У селі Журжевичі вулицю Першотравнева перейменовано на вулицю 1 Травня, а в селі Кишин провулок Леніна перейменовується на провулок Житомирський.

Також були розглянуті питання: про затвердження на посаду старости Жубровицького старостинського округу, про затвердження Програми «Дітям Олевщини  – безпечне та якісне харчування» на 2021-2025 роки, про надання дозволу на розстрочення сплати лісового доходу від рубок догляду, про внесення змін у  рішення Олевської міської ради, Про припинення дії договорів оренди землі та ін.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту